U11”B”: Kenguru bajnokság, Alapszakasz, 1. forduló, Pécs

KASI Delfinek „C”-Dombóvári Kosársuli KE „B” 45-41 (2-8, 26-14, 10-11, 7-8)
Meiszterics Áron 12, Márkus Bence 5, Gazdag-Soós Zétény 5, Balog Balázs 4, Bálind Botond 4, Zsiga Zalán 3, Bedővári Ákos 3, Varsányi Ádám 2, Papp Ádám 1, Kovács Bálint 1, Takács Bence 1, Kis Milán -,

Dombóvári Kosársuli KE „B”-GYKSE Szekszárd „B” 25-70 (12-16, 1-21, 12-16, 0-17)
Meiszterics Áron 18, Márkus Bence 2, Gazdag-Soós Zétény -, Balog Balázs-, Bálind Botond-, Zsiga Zalán-, Bedővári Ákos-, Varsányi Ádám-, Papp Ádám 4, Kovács Bálint 1, Takács Bence-, Kis Milán-,

Elkezdődött számunkra is az idei bajnoki idény. A tavalyi szezonhoz hasonlóan most is két bajnokságba neveztük U10-es csapatunkat, a Baranya megyei U10 mellett az U11-es bajnokságba is U11”B” néven. A csapat 2012-es születésű tiszta korosztály, akikkel a kenguru bajnokságba a tanulás, a tapasztalatszerzés és a játéklehetőség céljával érkeztünk. Nagy nap volt a mai kis csapatom életében, hisz 9 gyermek első mérkőzéseire készült a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia Horváth Juditról elnevezett pályáján. Ez mindig nagyon szép pillanat, amikor először futunk ki a pályára. A meccsek előtt arra is volt időnk, hogy beszélgessünk néhány szót a pálya névadójáról, Horváth Juditról, az akadémia vezetőjéről és tulajdonosáról Rátgéber Lászlóról valamint a dombóvári kosárlabda sok évtizedes múltjáról is.
Első mérkőzésünket a Kaposvár ellen vívtuk. Hozzánk hasonlóan náluk is sok kissrác most lépett először pályára, hasonló cipőben járt a két gárda. Az első negyedben a kezdeti megilletődésből mi ocsúdtunk fel előbb, így azt 6 pont előnnyel zártuk. A második negyedben ellenfelünk is magára talált, ami megzavarta csapatomat. Nagyon gyenge és rendezetlen védekezést produkáltunk, ami meg is bosszulta magát. A félidei büntetőzésnél 8 játékosom a gyűrűbe talált, ami pozitív dolog, az előny azonban már a somogyiaknál volt. A 6 pontos hátrány nem számít soknak ebben a korosztályban sem. Ennek szellemében folytattuk a találkozót. A harmadik és negyedik negyed kiegyenlített küzdelmet hozott. A két játékrészt egyaránt 1-1 ponttal nyertük meg, de a záró dudaszóra így is maradt 4 pont előnye ellenfelünknek, így a meccset ha szorosan is, de ők nyerték. Gratulálok Horváth Norbert edzőnek és a KASI csapatának!
Második mérkőzésünket a GYKSE Szekszárd csapata ellen vívtuk, akik az előző szezonhoz hasonlóan most is jó játékerőt képviselnek a látottak alapján az U10-U11-es korosztályban. Nálunk magasabb edzésszámmal dolgozó, önbizalomtól duzzadó, jó fizikumú és az életkorukhoz viszonyítva technikailag is jól képzett társaság. A Kaposvár elleni meccsük megtekintése után tapintható volt csapatomon az izgalom. Ez érezhető volt a bemelegítés alatt is, ahol nagyon remegett a kezünk. Nem baj. Mint mindent, az ilyen szituációkat is meg kell tanulnunk kezelni, feldolgozni. Ezért is vagyunk itt. A mérkőzésről összességében azt tudom elmondani, hogy a már említett okokból jelenleg nálunk előrébb tartó csapat ellen az első és a harmadik negyedben méltó ellenfelek tudtunk lenni, azokban mindössze négy pont előnnyel zárt a szekszárdi csapat. Ez pozitív a jövőre nézve. A második és negyedik negyedről ez nem mondható el. Második sorunk egyelőre nem tudta felvenni a versenyt a magasabb sebességi fokozatban játszó és több kiemelkedően tehetséges gyereket soraiban tudó GYKSE-vel, így a végeredmény magabiztos szekszárdi győzelmet hozott. Nagyon hasznosak számunkra az ilyen mérkőzések, hisz fejlődni az erős csapatok ellen lehet igazán. Célunk, hogy a következő találkozásunkra csökkentsük a különbséget a két csapat között.
A hétvégéről összességében elmondható, hogy csapatom bátran kezelte az első pályára lépést. Sokan nyújtottak a jövőre nézve bíztató teljesítményt. Rengeteg a tanulnivalónk, de egy újabb értékes kis közösség van kialakulóban! Ezért dolgozunk tovább!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!

Kardos Attila, edző