U11”B”: Kenguru bajnokság, Alapszakasz, 2. forduló, Kaposvár

Dombóvári Kosársuli KE „B”-KASI Delfinek „B” 65-79 (10-28,23-22,23-5,9-24)
Meiszterics Áron 24, Gazdag-Soós Zétény 1, Balog Balázs 3, Bálind Botond 19, Zsiga Zalán 8, Varsányi Ádám 1, Papp Ádám 3, Kovács Bálint 1, Takács Bence 4, Kovács Gergő-, Schäffer Márton 1, Lukács Zénó-,

Gyakorlós Törpék-Dombóvári Kosársuli KE 36-67 (6-20,14-17,4-22,11-8)
Meiszterics Áron 26, Gazdag-Soós Zétény 5, Balog Balázs 2, Bálind Botond 11, Zsiga Zalán 12, Varsányi Ádám 7, Papp Ádám 1, Kovács Bálint 1, Takács Bence -, Kovács Gergő 2, Schäffer Márton -, Lukács Zénó-,

Elérkezett a második forduló a kenguru bajnokságban alapszakaszában is. Az E csoport küzdelmeit a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium csarnokában rendezték meg. Nagyon készültünk a mérkőzésekre, az elmúlt hetekben nagyon elszántan, szorgalmasan edzettek a gyerekek. Az U11-es és az U10-es bajnokság első fordulóinak tapasztalatai alapján nagy hangsúlyt fektettünk az erőnlétünk, az emberfogásos védekezésünk, és a passzjátékunk fejlesztésére. U10-es csapat lévén elsődleges célunk most is az volt, hogy előrelépjünk, korábbi hibáinkon javítsunk. Természetesen nagyon készültünk az első győzelem megszerzésére is, de ennek igazából a további motiváció szempontjából volt jelentősége.
Első mérkőzésünket a KASI Delfinek „B” csapata ellen vívtuk. Egy jól sikerült bemelegítés után valóságos hidegzuhany volt számunkra az első negyed. Nagyon dekoncentráltan, nagyon fegyelmezetlenül, nagyon gyámoltalanul kezdtük a meccset. Nem vállaltuk fel az ütközéseket, nem futottunk eleget, kapkodtunk, sorozatosan rossz döntéseket hoztunk. Nem is lehetett más a negyed vége, mint egy tetemesnek mondható 18 pontos hátrány. Nem szépítem a dolgot, alapos fejmosást kaptak a gyerekek a játékrész után. Hála Istennek, ez hasznosnak bizonyult, mert a második negyedben teljesen más arcát mutatta a csapat. Második sorunk már sokkal bátrabban és pontosabban játszott. A 23-22-re megnyert játékrész már értékelhető teljesítmény volt. Ennek ellenére a félidei büntetőzés után még mindig 17 pontos hátrányban voltunk. Aztán következett a harmadik negyed, ami nagyon fontos játékrésznek bizonyult főként azért, mert a gyerekek olyasvalamit tapasztaltak meg a pályán, amit eddigi néhány meccsünkön még nem. Az első negyedben nagyon gyenge teljesítményt nyújtó első sorunk összeszedte magát. A fiúk harcoltak, csúsztak másztak, bátran és jól védekeztek, és pontosan dobtak. Pontról pontra közeledtünk ellenfelünkhöz, akik szemlátomást meglepődtek ezen a fordulaton. Csapatom láthatóan tűzbe jött a pályán és a kispadon egyaránt. Egy negyed alatt sikerült a bravúr, ledolgoztuk a hátrányt és a vezetést is átvettük. Nagyon sokat jelentett ez a fiúk önbizalmának. Sajnos ez a felzárkózás vett ki energiát a csapatból és az utolsó negyedre ismét visszaestünk, illetve ellenfelünk is magára talált. A meccset végül elveszítettük, de a második és különösen a harmadik negyedben mutatott teljesítmény bíztató a jövőre nézve, arra lehet építeni a továbbiakban. Gratulálunk ellenfelünknek a győzelemhez!
Második mérkőzésünket a szintén kaposvári, házigazda Gyakorlós Törpék leány csapata ellen játszottuk. A bemelegítés során figyeltem az ellenfelet is, akik életkorukhoz viszonyítva ügyesnek, technikásnak tűntek. Kíváncsi voltam, mire leszünk képesek ellenük. Utólag elmondható, sikerült jó teljesítményt nyújtanunk! Végre határozottak, bátrak és jó értelemben véve kemények voltunk a mérkőzés teljes ideje alatt. Sok labdát szereztünk, többnyire fegyelmezetten védekeztünk, a korábbiakhoz képest sokkal többet és ügyesebben járattuk a labdát és jó százalékban fejeztük be kosarakkal a támadásainkat. Az első és a harmadik negyedben nem adtunk sok esélyt ellenfelünknek, mely döntőnek a bizonyult a végkimenetel szempontjából. A második negyedet, ha szorosan is, de szintén hoztuk, míg az utolsó játékrészt pár ponttal elveszítettük. Nagyon boldogok voltunk a záró dudaszó után, hisz ez a megérdemelt győzelem, az első győztes meccse volt ennek a kis csapatnak! Gratulálok valamennyi játékosomnak és a nagyon sportszerűen küzdő ellenfelünknek is!
Folytatjuk a munkát, megyünk tovább!
Hajrá Dombóvár!!!