U11/B: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 2. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE/B- Knipl Kft.Bonyhádi KSE U11 79-27 (28-2, 9-9, 22-12, 20-4)
Mati Botond 22, Schaadt Zétény 18, Lehőcz Gellért 10, Béndek Zalán 8, Schott Zsigmond 7, Szilágyi Kristóf 6, Gölöncsér Ádám 4, György Bence 2, Marosi Dániel 1, Szíjártó Dávid 1, Szalontai Fanni –

PVSK NKA Fiú-Dombóvári Kosársuli KE/B 87-28 (30-2, 15-16, 12-4, 30-6)
Mati Botond 5, Schaadt Zétény 7, Lehőcz Gellért 3, Béndek Zalán 6, Schott Zsigmond 2, Szilágyi Kristóf 1, Gölöncsér Ádám-, György Bence-, Marosi Dániel 3, Szíjártó Dávid 1, Szalontai Fanni –
Vezetőedző: Kardos Attila

Az U10-es bajnoki forduló után egy héttel ismét Pécsre utaztunk, ezúttal az U11-es kenguru bajnokság alapszakaszának második fordulójára. A Szamosi Nándor Sportcsarnokban elsőként a Bonyhád U11-es csapatával mérkőztünk meg. Bátran, határozottan ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést, sok labdaszerzéssel, könnyű kosarakkal , jó dobószázalékkal adtunk egy nagyon jó felütést a meccsnek. Az első negyedben mindössze egy kosarat kaptunk és tetemes előnyt szereztünk. A második negyedben kissé visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk, emellett az egészpályás letámadás mellett a félpályás védekezést is gyakoroltuk. A félidei büntetőzés után ismét határozott játékkal rukkoltunk elő. Győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Mindenki jelentős játékperchez jutva élvezhette felszabadultan a játékot, melynek végén nagyarányú győzelmet ünnepelhettünk. Gratulálok a csapatomnak!
Néhány perc szusszanás után ismét bemelegítés és következett a nap számunkra második meccse, a PVSK U11-es fiú csapata ellen. Az eredmények ismeretében világos volt, hogy ez már nehéz meccsnek ígérkezik. Még nagyon rutintalan, U10-es kis csapatom számára túlságosan éles volt a váltás és a kontraszt a Bonyhád elleni meccshez képest. Az első negyedben a játék minden elemében alulmaradtunk. Nem tudtuk felvenni a sokkal magasabb sebességi fokozatot, amit ez a meccs megkövetelt. Az első negyed végén nagyon súlyos vereségre volt kilátás. Próbáltuk rendezni a sorokat és megbeszélni mindazt, amin változtatnunk kell. Azt kell, hogy mondjam, ez a vártnál is jobban sikerült a második negyedben. A srácok képesek voltak szintet lépni: javítani az emberfogásos védekezésen, bátrabban ütközni, dinamikusabban labdát vezetni, a passzjátékban felgyorsulni, kosarakat dobni, lepattanókat szerezni, egyszóval magasabb szinten kosárlabdázni. A gyerekek ebben a negyedben a szezon eddigi legjobb teljesítményét tették le az asztalra. A 30-2-re elvesztett első negyed után a büntetődobásokkal együtt sikerült megnyerni a második játékrészt. Ezen a napon, ez a periódus volt a legfontosabb. Ezért is neveztük be a kicsiket az U11-es bajnokságba is, hogy a játéklehetőség mellett képesek legyenek feszegetni saját határaikat és jó ellenfelek ellen fejlődni. Az első negyedben nagyon gyengén muzsikáló sorunk a harmadik negyedben már sokkal jobb teljesítményre volt képes, ami szintén nagy pozitívum. Az utolsó negyedre sajnos nagyon elfáradtunk, de valahol ez érthető is. A találkozót végül magabiztos fölénnyel nyerte a pécsi a csapat, de ezen a meccsen, azon belül is a 2.3. negyedekben nagyon komoly energiákat mozgósítottak a gyerekek és képesek voltak átlépni a saját árnyékukon. Ezt érezték a jelenlévő szülők is, akik végig nagy lelkesedéssel bíztatták a fiúkat és minden egyes jó megmozdulást nagy tapssal jutalmaztak. Nagyon köszönöm ezt nekik! Örömmel látom, hogy nemcsak a pályán, hanem a lelátón is szépen formálódik egy közösség! Ennek nagy jelentősége van a jövőre nézve.
Sokat tanultunk ebből a két meccsből is és ez a legfontosabb. Az eredményt tekintve komoly fegyverténynek tartom, hogy fiatal U10-es csapatom másodszor is képes volt bent maradni a kenguru bajnokság C csoportjában, abban a bajnokságban, ahol H csoport is van. Rengeteg a tanulnivaló, de sok a bíztató jel. Dolgozunk tovább!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!