U11/B: Kenguru bajnokság, Alapszakasz, 3. forduló, Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE U11/B-Dombóvári Kosársuli KE U11/A 44-75 (12-20, 14-25, 4-19, 14-11)
Lehőcz Gellért 18, Mati Botond 16, György Bence 2, Marosi Dániel 2, Schott Zsigmond 2, Szilágyi Kristóf 2, Schaadt Zétény 1, Béndek Zalán 1, Várhegyi Iván -, Szíjártó Dávid-, Erdős Kristóf-, Szalontai Fanni-,

PVSK NKA Leány- Dombóvári Kosársuli KE U11/B 32-71 (7-18, 11-21, 10-13, 4-19)
Lehőcz Gellért 17, Béndek Zalán 14, György Bence 13, Schaadt Zétény 11, Mati Botond 8, Schott Zsigmond 6, Szilágyi Kristóf 2, Várhegyi Iván-, Marosi Dániel-, Szíjártó Dávid-, Erdős Kristóf-, Szalontai Fanni-,
Vezetőedző: Kardos Attila

Hazai pályán szerepelhettünk újra a kenguru bajnokság alapszakaszának 3. fordulójában. A C csoport első mérkőzésén egy évvel idősebb testvércsapatunkkal, az U11/A-val mérkőztünk. Az első fordulóban már meccseltünk egymás ellen, kíváncsian vártuk, hogy most mire leszünk képesek ellenük. Az nyilvánvaló volt, hogy ők a találkozó esélyesei, de mindenképpen szerettünk volna méltó ellenfelek lenni és mindkét csapat számára hasznos meccset játszani. Azt hiszem, ez meg is valósult. Ezen a mérkőzésen számunkra nem a számszerű eredmény, hanem a mutatott játék volt a lényeg. Ebben sok pozitívumot tudtunk felmutatni. Bátran és az U10-es életkorunkhoz viszonyítva dinamikusan játszottunk. Támadásban-védekezésben egyaránt produkáltunk szép dolgokat egy jó ellenfél ellen. Több kiemelkedő egyéni teljesítmény mellett csapatként is igyekeztünk jó teljesítményt felmutatni. Az U11/A győzelme a várakozásoknak megfelelően nem forgott veszélyben, de a harmadik negyedet leszámítva minden játékrészben látótávolságban tudtunk maradni, az utolsó periódust pedig néhány ponttal meg is tudtuk nyerni. Nagyon köszönöm Horváth Zsoltné Anikó és Hartung Attila kollégáimnak és csapatuknak a nagyon sportszerű találkozót! Megérdemelt győzelmükhöz szívből gratulálunk! Öröm volt ennyi ügyes dombóvári kosaraspalántát látni a pályán.
Második mérkőzésünket a PVSK NKA Leány csapata ellen vívtuk. Bár ellenfelünknél is szerepelt néhány 2013-as játékos, a csapat többsége 2012-es születésű volt. A korkülönbség mellett több játékos esetében jelentős magassági fölénnyel is bírt ellenfelünk. Megbeszéltük a fiúkkal, hogy ezzel nem foglalkozunk, az eredményjelzőt nem nézegetjük, hanem az első perctől kezdve maximális fordulaton próbálunk játszani és a saját játékunkra figyelünk. Magam is kíváncsi voltam, mit fogunk felmutatni a jó nevű egyesület U11-es lányai ellen. Ami a feldobás után következett, az úgy érzem sokakat meglepett a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont csarnokában megjelentek közül. Óriási szívvel, nagy akarattal és lelkesedéssel vetettük magunkat játékba. Mertünk ütközni, szorosan odaálltunk az embereink mellé, nagyon bátran, sok labdát szereztünk, gyorsan fordultunk le ellenfelünkről, ügyesen passzoltunk, dobásainkat is elég jó százalékban értékesítettük. Az első és a második negyedben egyre jobban lendületbe jött a csapatom, a gyerekek egyre nagyobb önbizalommal játszottak. A szurkolóinktól kapott szenzációs szurkolás is megtette hatását és a gyerekek olyan lelkiállapotba kerültek, amire eddig még nem volt példa. Szárnyalt a csapat, egymást bíztatták a gyerekek. A harmadik negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, de előnyünket pár ponttal tovább növeltük. Az utolsó negyedre gyakorlatilag eldőlt a meccs és igazi örömjátékkal zárult. Nagyon büszke vagyok kis U10-es csapatomra azért, amit ezen a napon és különösen a pécsiek elleni meccsen nyújtott. Ha a kitartás, a lelkesedés megmarad, akkor ez a kis közösség még sok örömet okozhat a jövőben!
Gratulálok a csapatnak és köszönet szurkolóinknak!
Még egy epizódot szeretnék megemlíteni. Nagy örömünkre ellátogatott hozzánk a Kosársuli saját nevelésű kiválósága, a Kometa-Kaposvári KK NB1/A csoportos irányítója, Halmai Dániel. Sokat jelentett ez a gyerekeknek! Köszönjük Dani!
Dolgozunk tovább az újévben is!


HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!