U11 „B”: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 3. forduló, Kaposvár

Dombóvári Kosársuli KE „B”-Mohácsi TE 1888 40-47 (16-8, 8-19, 12-2, 4-18)
Varsányi Ádám 8, Gazdag-Soós Zétény 1, Kovács Bálint -, Kis Milán 2, Zsiga Zalán 1 , Meiszterics Áron 21 , Bálind Botond 3, Balog Balázs 3, Lukács Zénó 1,

Monok SE-Dombóvári Kosársuli KE „B” 39-30 (10-12, 17-6, 2-5, 10-7)
Varsányi Ádám 2, Gazdag-Soós Zétény -, Kovács Bálint 2, Kis Milán -, Zsiga Zalán 3 , Meiszterics Áron 14 , Bálind Botond 4, Balog Balázs 4, Lukács Zénó 1,

A kenguru bajnokság alapszakaszának harmadik fordulójában folytattuk szereplésünket Kaposváron. Sajnos már a mérkőzések megkezdése előtt sem volt ideális a helyzetünk. Betegség, karantén miatt sokan nem tudtak rendelkezésre állni a keretből, így mindössze kilenc gyermekkel tudtunk kiállni. Ez azt jelentette, hogy egyik sorunk csere nélkül, másik sorunk egy cserével volt kénytelen játszani. A nehézségek ellenére igyekeztünk pozitívan hozzáállni a feladathoz, nagyon szerettünk volna így is jól teljesíteni. Sajnos ez csak részben sikerült. Nagyon hasonló képet mutatott mindkét mérkőzés, így nem is elemezném őket külön-külön.
Az ellentétes negyedek napja volt ez számunkra. Első sorunk összességében jó teljesített, hisz mindkét meccsen valamennyi negyedét megnyerte. Azt nem mondhatjuk, hogy nem voltak hibák az ő játékukban is, de csere nélkül valamennyi játékrészt hozták, ami értékelendő teljesítmény. Sajnos a második sorunk teljesítményéről mindez nem mondható el. Bátortalanul, sok könnyű eladott labdával és rossz passzal, gyenge emberfogásos védekezéssel és kevés megszerzett lepattanóval játszva nem is lehetett más az eredmény az adott negyedekben, mint ami lett.
Ha nem is nagy arányban, de mindkét találkozót elveszítettük. Kevés kosarat hozó, nem túl magas színvonalú meccsek voltak, melyek még a sorolt nehézségek ellenére is csalódást okoztak számunkra. Jobb hozzáállással, bátrabb és koncentráltabb játékkal még kilenc emberrel is nyerhető meccsek lettek volna! Gratulálunk ellenfeleinknek a győzelmekhez! Nem baj, ezekből a tapasztalatokból is igyekszünk tanulni. Nagyon fiatalok vagyunk még, különösen az U11-es bajnokságban. Megyünk tovább az utunkon és már most nagyon várjuk a következő mérkőzéseket, hogy lemérjük, miben sikerült fejlődni és előrelépni. Legközelebb az U10-es bajnokságban lépünk majd pályára.

Magam és a csapat nevében mindenkinek egészségben gazdag, boldog újesztendőt kívánok!

Kardos Attila
edző