U11”B”: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 3. forduló, Kaposvár

NKA Pécs „C”-Dombóvári Kosársuli KE „B” 29-65 (7-14, 16-23, 4-8, 2-20)
Asztalos Ádám -, Barna Zsombor-, Lakatos Noel-, Schott Benedek 4, Roósz Balázs 32, Würth Attila-, Molnár Mátyás 12, Kmetyó Marcell-, Kovács Bálint 1, Pintér-Kovács Balázs 2, Varga István 8, Eljaber Omar Raid 6

Dombóvári Kosársuli KE „B”-KASI Delfinek „C” 57-52 (10-11, 21-15, 10-15, 16-11)
Asztalos Ádám 5, Barna Zsombor 1, Lakatos Noel-, Schott Benedek 2, Roósz Balázs 25, Würth Attila-, Molnár Mátyás 13, Kmetyó Marcell-, Kovács Bálint 1, Pintér-Kovács Balázs -, Varga István 5, Eljaber Omar Raid 5

A kenguru bajnokság harmadik fordulójára a Kaposvár Aréna impozáns létesítményében került sor. Csoportellenfeleink az NKA Pécs „C” valamint a KASI Delfinek „C” csapatai voltak. Első mérkőzésünket a pécsiek ellen vívtuk. Az elmúlt héten alaposan kielemeztük az előző U10-es forduló tanulságait és hibáit és annak reményében indultunk neki a mérkőzésnek, hogy az edzésen gyakoroltak és a megbeszéltek visszaköszönnek majd. Utólag elmondhatom, hogy ez így történt. Jól kezdtük a meccset, hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A csapat mind támadásban, mind védekezésben jó teljesítményt nyújtott és az ellenfelet tíz pont alatt tartva hét pontos előnnyel zártuk az első negyedet. Második sorunk szintén hasonló mentalitással lépett pályára. Egy pontgazdag negyedben megint csak 7 ponttal bizonyultunk jobbnak és a félidei büntetődobások után 14 pontos előnnyel fordulhattunk. A harmadik negyed kevés pontot hozott, inkább a küzdelem dominált a pályán, de ellenfelünk nem tudott közelebb kerülni hozzánk, előnyünket tovább növeltük. A már második mérkőzésüket játszó pécsiek az utolsó negyedre alighanem elvesztették a reményüket és ez a játékrész igazi dombóvári örömkosárlabdát hozott, melyet 20-2 arányban nyertünk meg. Magabiztos szép győzelmet arattunk. Ez volt az első olyan mérkőzésünk, ahol minden játékrészt megnyertünk. Gratulálok a fiúknak!
Néhány perc szusszanás után újra pályán voltunk. Második meccsünket a KASI Delfinek „C” csapata ellen játszottuk. Már ismertük őket, mivel a dombóvári fordulóban már megmérkőztünk velük és egy izgalmas végjáték után akkor sikerült győznünk. Az első és a második negyed is nagyon kiegyenlített, fej-fej melletti küzdelmet hozott. Mindkét csapat nagy elánnal vetette magát a küzdelembe. A félidei büntetődobásaink nekünk sikerültek jobban, ennek köszönhetően öt pont előnnyel fordulhattunk. Tudtuk, hogy nehéz küzdelem vár ránk, ahol az utolsó pillanatig koncentrálni kell. A harmadik negyed közepére fizikálisan kezdtünk fáradni és a védekezésünk gyengülni a magassági fölényben lévő kaposváriakkal szemben. Az ebben a korosztályban megszokott egészpályás letámadásunk nem működött és egyre többször átfutottak illetve gyorsan lefordultak rólunk a kaposváriak és ezáltal több könnyű kosarat kaptunk. Ekkor módosítottunk a védekezésünkön, és az egész pályás letámadás helyett a félpálya és a hárompontos vonal között vettük fel mozgásból az embereinket. Nagy dicséret jár a csapatnak, mert mérkőzésen ezzel most próbálkoztunk először és nagyon ügyesen megoldották a gyerekek. Az ellenfelet ez a húzás láthatóan megzavarta, nem tudtak gyors kosarakat szerezni, mi viszont a fegyelmezett, zártabb védekezésből lepattanókat és labdaszerzéseket követően jól indultunk. A harmadik negyed végén egál volt az állás. A negyedik negyedben hasonló védekezés mellett megpróbáltuk összeszedni minden erőnket. Támadásban újra magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Öröm volt nézni, ahogy a gyerekek küzdöttek, hajtottak a pályán, és ahogy a cserék bíztatták őket a kispadról. A mérkőzést végül öt ponttal behúztuk. Nagyon nagy volt az öröm a végén, a gyerekek egymást ölelgetve ünnepeltek. Nagyon jó volt ezt látni, mert egy igazi kis csapat van formálódóban, ahol a gyerekek egymásért és a dombóvári kosárlabdáért képesek harcolni.
Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert U10-es együttesként az első kettős győzelmünket az U11-es bajnokságban tudtuk megszerezni. Nagyon sok munka vár ránk, a következő fordulóban már sokkal nehezebb dolgunk lesz, hisz csoportgyőztesként egy magasabban jegyzett csoportban játszhatunk majd. De mi ide ezért jöttünk, hogy tanuljunk és élvezzük a játékot!
Az év végéhez közeledve szeretném megköszönni valamennyi játékosomnak az eddigi munkát, a szülőknek és az egyesületnek pedig a folytonos támogatást. Őszintén mondhatom, hogy öröm ezzel a kis csapattal dolgozni. Maradjatok mindig ilyenek és akkor még sok örömötök lehet a pályán!
Magam és valamennyi játékosom nevében áldott, boldog karácsonyt és az idei nehéz évnél sokkal boldogabb, szerencsésebb új esztendőt szeretnék kívánni mindenkinek!


HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!