U11/B: Kenguru bajnokság, Alapszakasz, 4. forduló, Kaposvár
Gyakorlós Törpék-Dombóvári Kosársuli KE U11/B 52-43 (6-13, 32-12, 6-12, 8-6)
Béndek Zalán 15, Lehőcz Gellért 10, Mati Botond 7, Szíjártó Dávid 3, Marosi Dániel 2, Schaadt Zétény 2, György Bence 2, Szilágyi Kristóf 1, Gölöncsér Ádám 1, Schott Zsigmond-, Erdős Kristóf-, Várhegyi Iván-,
Dombóvári Kosársuli KE U11/B- NKA Pécs Leány/A 29-80 (6-31, 11-19, 6-16, 6-14)
Béndek Zalán 5, Lehőcz Gellért 10, Mati Botond 3, Szííjártó Dávid -, Marosi Dániel 4, Schaadt Zétény-, György Bence 1, Szilágyi Kristóf 1, Gölöncsér Ádám-, Schott Zsigmond 1, Erdős Kristóf 3, Várhegyi Iván 1
Vezetőedző: Kardos Attila
Szokatlan időpontban, hétköznap folytatódott számunkra a kenguru bajnokság alapszakasza, mely a negyedik fordulóval félidejéhez érkezett. A dombóvári létesítmények zárva tartottak a téli szünet alatt, így a mérkőzéseket megelőző három hétben csak egy labdás edzésre volt lehetőségünk. Ez némileg rá is nyomta bélyegét a játékunkra. Állóképességünket ez idő alatt is igyekeztünk szinten tartani. A gyerekek szabadtéri futóedzéseken vettek részt a Szigeterdőben, ahol példaértékűen dolgoztak.
A kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium csarnokában ezúttal két lánycsapat volt az ellenfelünk. Elsőként a házigazda Gyakorlós Törpék ellen léptünk pályára. Az első percekben nemigen találtuk a játék ritmusát, de első sorunk hamar magára talált és szépen magához ragadta a kezdeményezést. Jó egyéni teljesítményeknek hála előnnyel zártuk az első negyedet. Második sorunk sajnos nem tudta ezt folytatni. A második negyedben katasztrofális produkciót nyújtottunk. Lassú, bátortalan játékkal, rengeteg hibával, szinte feltartott kézzel és tátott szájjal néztük, ahogy ellenfelünk átrobog rajtunk. Ezt a mentalitást nem tudom elfogadni a csapattól még ebben az életkorban sem. A félidőben próbáltuk rendezni a sorokat, ami többé-kevésbé sikerült is. Játékost is cseréltem a sorokban, igyekeztem forgatni a csapatot és többféle felállást is kipróbáltunk. A csapat a harmadik és negyedik negyedben már egész más arcát mutatta, de sajnos a második negyedben összeszedett tetemes hátrányt nem sikerült ledolgozni csak lefaragni. Tanulságos mérkőzés volt ez számunkra! Gratulálunk ellenfelünk megérdemelt győzelméhez!
Pihenő nélkül vágtunk neki második meccsünknek, az NKA Pécs Leány/A gárdája ellen. Az már a bemelegítés alatt is látszott, hogy egy számunkra igen komoly ellenfél következik. A Rátgéber Akadémia U11-es lányai nemcsak életkorban, hanem fizikálisan és technikailag, izomzatban, képzettségben is előtte járnak fiatal U10-es csapatunknak. Hamar bebizonyosodott a meccsen, hogy csak extra teljesítménnyel és nagyon bátor hozzáállással kerülhetjük el a nagyon nagyarányú vereséget. Bár a meccs végén a különbség nem volt kicsi ezért a meccsért így is dicséret illeti a gyerekeket. A csapat igyekezett megtenni mindent, amire a jelenlegi tudásának, képzettségének tekintetében alkalmas. Nagyon fizikális, gyors tempójú, dinamikus játékra kényszerültünk és mint edző, ennek nagyon örültem. Az eredmény ellenére lényegesen jobban játszottunk, mint az első találkozón. A játéklehetőség mellett ezért is nevezzük be immár harmadik éve U10-es csapatainkat a kenguru bajnokságba is U11/B néven. Komolyan fejlődni csak erős ellenfelekkel szemben lehet. Néha nehéz ezt elmagyarázni 9-10 éves srácoknak, de hosszú távon ez a kifizetődő. És mi hosszú távon gondolkodunk! Gratulálunk a pécsieknek megérdemelt győzelmükhöz!
Dolgozunk tovább! Legközelebb a Füzesi József U10-es bajnokság A csoportjában lépünk pályára, a korosztály legjobb csapatai ellen, ahol ugyancsak jó teljesítményre lesz szükségünk!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!