U11B: Kenguru bajnokság, Alapszakasz, 6. forduló, Dombóvár

Gyakorlós Törpék-Dombóvári Kosársuli KE/B 41-60 (12-26, 17-6, 5-22, 7-6)
Meiszterics Áron 32, Zsiga Zalán 8, Márkus Bence 7, Varsányi Ádám 4, Bálind Botond 3, Schäffer Márton 3, Papp Ádám 2, Lukács Zénó 1, Takács Bence-, Kovács Gergő-, Balog Balázs-, Kis Milán-

Dombóvári Kosársuli KE/B- PVSK NKA Leány/A 51-42 (18-6, 13-17, 14-4, 6-15)
Meiszterics Áron 21, Takács Bence 9, Zsiga Zalán 8, Bálind Botond 5, Papp Ádám 2, Balog Balázs 2, Kovács Bálint 2, Csíkos László 1, Lukács Zénó 1, Varsányi Ádám-, Márkus Bence-, Schäffer Márton-
Edző: Kardos Attila

A hatodik fordulóval folytatódott a kenguru bajnokság alapszakasza. Sikeres pályázat után hazai környezetben, a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont csarnokában fogadhattuk ellenfeleinket. A pécsi csapat betegség miatt nem tudott kiállni az eredeti időpontban, így a két mérkőzést végül két különböző időpontban játszottuk le. Ez végül szerencsésnek is bizonyult, mert a második találkozót már nézők előtt vívhattuk meg a járványügyi előírások módosítása miatt.
Elsőként a kaposvári gyakorlósokkal mérkőztünk meg. Velük szemben jó mérleggel rendelkeztünk, amit szerettünk volna hasonlóan folytatni. Bátran, jól kezdtük a meccset. Sok labdát szereztünk, a támadásokat is jó százalékkal fejeztük be, így első sorunk jó alaphangot adott a meccsnek. Második sorunk, sajnos nem először a szezonban nem tudta folytatni az első sor jó játékát. Lassuló tempó, kevés lepattanó, bátortalan védekezés, eladott labdák és kevés pont jellemzett minket, így előnyünk a félidőre elolvadt. A harmadik negyedben ismét első sorunk következett, akik ebben a játékrészben tovább tudtak javítani első negyedben mutatott játékukon, főként védekezésben. A 22-5re megnyert negyed után, bizakodva fordultunk az utolsó játékrészre. A záró negyed nagy küzdelmet és kevés kosarat hozott, de második sorunk védekezés tekintetében nagyot javult így végül magabiztos győzelmet sikerült szereznünk.
A forduló másik mérkőzését immáron szurkolók előtt játszhattuk le. Nagyon vártuk, hogy végre élőben is megmutathassuk a szülőknek, hozzátartozóknak, hogy mit tanultunk az elmúlt két évben. Ellenfelünk az a PVSK volt, akiktől legutóbbi találkozónkon simán kikaptunk. Mindenképpen arra készültünk, hogy megszorongatjuk őket, mert éreztük, hogy az említett egymás elleni meccsben több lehetett volna számunkra. Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy ez a vártnál is jobban sikerült. Nagyon jól kezdtük a meccset. Harcosak, jó értelemben véve kemények voltunk, okosan és türelmesen járattuk a labdát és jó százalékban dobtuk be a ziccereket, közeli dobásokat. Láthatóan megleptük ezzel ellenfelünket. A jó játék kitartott a negyed végéig és magabiztosan kezdhettük a második periódust. Nagyon fontos volt, hogy második sorunk is jó teljesítményt nyújtson. Összességében elmondhatom, ez megvalósult. Bár a pécsi csapat játéka is feljavult, tudtuk velük tartani a lépést. A félidőre négy ponttal kerültek közelebb hozzánk, de nem ez volt a fontos. Hanem az, hogy második sorunk is jó egyéni teljesítményekkel és helyenként mutatós játékkal tudott előrukkolni. Első sorunk a harmadik negyedben is megtartotta jó szokását és kézben tartotta a meccset. A 14-4re nyert negyeddel összességében elégedettek lehettünk. Az utolsó játékrészre fordulva tisztában voltunk vele, hogy ellenfelünk minden erejét mozgósítani fogja a fordítás érdekében. Ez be is igazolódott. Sajnos támadásainkból mindössze három kosarat tudtunk szerezni és védekezésben is akadtak hibák bőven,de mégis elmondhatom, hogy a szívünk vitt minket előre, küzdöttünk, harcoltunk, csúsztunk- másztunk. Mindez a meccs végére meghozta gyümölcsét. Megnyertük a meccset és visszavágtunk a legutóbbi vereségért. Nagyon boldog volt a kis csapat, aki első meccsét a szurkolók előtt sikerrel tudta venni. Nagyon értékes győzelmet arattunk, ami egyben azt is jelentette, hogy U10-es csapatként az első kettős győzelmünket ünnepelhettük az U11-es bajnokságban és ezzel megnyertük a csoportunkat is. Szívből gratulálok csapatomnak és nagyon sportszerűen küzdő ellenfeleinknek is! Köszönjük a szurkolást!
Hajrá Dombóvár!