U11/B: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 6. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE U11/B-Gyakorlós Törpék 66-42 (8-12, 20-10, 12-14, 26-6)
Schott Zsigmond 14, Mati Botond 14, Lehőcz Gellért 14, Szilágyi Kristóf 11, György Bence 4, Béndek Zalán 4, Schaadt Zétény 3, Szalontai Fanni 1, Albert Léna 1, Szíjártó Dávid-, Erdős Kristóf-,

NKA Pécs Kenguru Fiú/C-Dombóvári Kosársuli KE U11/B 20-66 (4-14, 1-25, 9-13,6-14)
Mati Botond 12, Lehőcz Gellért 10, György Bence 9, Béndek Zalán 8, Schott Zsigmond 7, Szilágyi Kristóf 6, Szíjártó Dávid 5, Szalontai Fanni 3, Albert Léna 2, Erdős Kristóf 1
Vezetőedző: Kardos Attila

A pécsi Református Gimnázium csarnokában került sor a kenguru bajnokság 6. fordulójára, ahol a D csoportban szerepeltünk. A gyerekek szépen dolgoztak az edzéseken, emellett nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy jó hangulatban, felszabadultan lépjünk pályára.
Első mérkőzésünket a kaposvári Gyakorlós Törpék leány csapata ellen vívtuk. Velük már találkoztunk a bajnokságban, akkor sajnos egy nagyon gyenge negyednek köszönhetően alulmaradtunk. Nagyon szerettünk volna revansot venni azért a vereségért, mert akkor is érződött, hogy jó játékkal erre képesek lehetünk. Az első negyedet néhány ponttal még elvesztettük, a második negyedtől kezdve viszont magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Bátor, határozott, ugyanakkor türelmes védekezésünk mellé kiváló támadójáték párosult. A második és negyedik negyedben kiemelkedő teljesítményt tettünk le az asztalra de a harmadik negyedet is megnyertük. A végeredmény egy szép győzelem lett, aminek nagyon örültünk!
Rövid szusszanás után a Nemzeti Kosárlabda Akadémia/C csapata következett, akik hozzánk hasonlóan egy 2013-as születésű gyerekekből álló U10-es csapat. Ott szerettük volna folytatni, ahol az előző meccsen abbahagytuk és ez sikerült is. Az elejétől kezdve domináltunk a pályán és a csapat ettől és az első győzelem hatására is láthatóan egyre nagyobb önbizalommal kosárlabdázott. A szezon egyik legjobb védekezését mutattuk be az első két negyedben. A félidőre mindössze 5 pontot kaptunk, ami egészen kiemelkedő. Támadásainkat ugyancsak gyors passzokkal, sok mozgással építettük fel, emellé nagyon jó százalékban befejezett pontos dobások is párosultak. A második félidőben közelebb jártak hozzánk a pécsiek, de győzelmünk nem forgott veszélyben.
Összességében elmondható, a kettős győzelmünk megérdemelt volt, nagyon jó játékkal rukkoltunk elő ezen a napon. Mindez azt jelenti, hogy a következő fordulóban ismét a C csoportban szerepelhetünk, ami szép teljesítmény U10-es korunkra való tekintettel! Gratulálok minden játékosomnak!
Külön szeretnék szólni néhány szót a minket elkísérő dombóvári szurkolókról, a szülőkről hozzátartozókról. Rendkívül sportszerű szurkolás mellett kiváló hangulatot teremtettek. Dobbal, kürtökkel való buzdításuk egészen felemelő volt és nagyon élvezték a gyerekek, akik a mérkőzések után tapssal is megköszönték a lelátónak ezt a fergeteges szurkolást! Köszönjük, hogy így melletünk álltok! Számítunk rátok ezután is!
Folytatjuk a munkát és készülünk a következő U10-es fordulóra, ahol a kiemelt A csoportban a korosztály legjobbjai ellen mérkőzünk!


HAJRÁ KOSÁRSULI! HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!