U11 B, Kenguru bajnokság, Alapszakasz, 8. forduló, Pécs

NKA Pécs Leány „B”-Dombóvári Kosársuli KE U11 „B” 52-64 (5-10, 8-22, 11-22, 28-10)
Asztalos Ádám 7, Barna Zsombor 1, Schott Benedek 2, Derventics Marcell 1, Roósz Balázs 22, Takács Benett 1, Molnár Mátyás 7, Világos Olivér-, Kovács Bálint 5, Kmetyó Marcell 1, Pintér-Kovács Balázs 10, Varga István 7

Dombóvári Kosársuli KE U11”B”-PVSK NKA „B” 40-71 (8-19, 16-20, 8-14, 8-18)
Asztalos Ádám 12, Barna Zsombor 1, Schott Benedek -, Derventics Marcell 1, Roósz Balázs 12, Takács Benett-, Molnár Mátyás 1, Világos Olivér 1, Kovács Bálint-, Kmetyó Marcell 1, Pintér-Kovács Balázs 4, Varga István 7

Az U11-es bajnokság zárófordulójára utaztunk, ahol a C csoport küzdelmeit a Rátgéber Akadémián rendezték meg. A héten nagyon keményen dolgoztunk az edzéseken, mert szerettük volna szépen lezárni a kenguru bajnokságot. Alapvető célunk az volt, hogy a több hónapos kihagyás után lejátszott, 7. fordulóban mutatott játékunkon javítsunk. Elmondható, hogy ez összességében sikerült, mert mind védekezésben, mind támadásban lényegesen jobb teljesítményt sikerült nyújtanunk, mint az előző körben.
Első meccsünket a házigazda NKA Pécs Leány „B” csapata ellen vívtuk. Egy hosszú és jól sikerült bemelegítés után kezdtük meg a meccset. Az első negyedben a helyzetkihasználásunk, dobószázalékunk még nem volt az igazi, de érezhető volt, hogy dominálunk a játékban. A kevesebb pontot hozó negyedet így is nyertük. A második negyedben aztán beindultunk. Fegyelmezett, határozott védekezést és ponterős támadójátékot mutattunk. Jól mutatja ezt, hogy a félidei büntetőkkel együtt 20 pont felett termeltük a kosarakat, az ellenfelet viszont 10 pont alatt sikerült tartani. A harmadik negyedben első sorunk is magára talált és a magabiztos játékunk tovább folytatódott. Ismét 22 pontot sikerült dobnunk, az ellenfélnek pedig mindössze 11 pontot engedtünk szerezni. A rátgéberes lányok az eredmény ellenére lelkesen küzdöttek, és a korosztály viszonylatában kultúrált, okos kosárlabdát játszottak. Fizikai fölényünket azonban jól kihasználtuk, egy-egy elleni játékunk is jól működött. A harmadik negyed végére gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, ekkor már 30 pont volt a különbség. Az utolsó negyedben aztán kiengedett a csapat, amiből tanulnunk kell, mert ez egy élesebb meccsen megbosszulja magát. Egyrészt a magunk diktálta tempótól némileg elfáradtunk, másrészt több kulcsjátékos helyett valamennyi cserének jelentős játékpercet igyekeztem adni. Az utolsó negyedet végül simán elveszítettük, a győzelmünk azonban nem forgott veszélyben. A 22 pontot dobó és mindig az utolsó erejéig küzdő Roósz Balázs most is vezére volt a csapatnak. Mellette sokan nyújtottak jó teljesítményt támadásban, védekezésben. Közülük is kiemelném Pintér-Kovács Balázs teljesítményét, aki eddigi legjobb mérkőzését játszotta. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!
Mindössze egy rövid szusszanás után ismét pályán voltunk, a PVSK NKA „B” fiú csapata ellen. Utoljára januárban játszottunk egymás után két mérkőzést, így ez egy extra terhelés volt számunkra. A csapat láthatóan fáradtabban lépett pályára, a némi fizikai és magasság fölényben is lévő pécsi fiúk ellen, akik első meccsüket vívták ezen a napon. Egy határozottan, keményen védekező jó csapattal találtuk magunkat szembe. A hozzáállásunk most is rendben volt, de fizikálisan és bizonyos fokig mentálisan is kezdtünk fáradni. Utóbbit mutatja, hogy nagyon sok ziccert hagytunk ki az egész mérkőzésen, nem egyszer tiszta dobóhelyzeteket is. Ez megbosszulta magát, mert az ellenfél ügyes játékosai ezeket rendre értékesítették. Az első negyedben összeszedett 11 pontos hátrányunk még nem volt behozhatatlan, próbáltuk befogni az ellenfelet. A második negyedben sikerült egy szorosabb játékrészt produkálni a PVSK ellen, amiért dicsérni tudom a fiúkat, ugyanakkor közelebb nem kerültünk hozzájuk, előnyüket további 4 ponttal meg tudták fejelni. A harmadik negyed az elsőhöz hasonló játékot és különbséget hozott, így annak végére a meccs eldőlt. Fontos volt azonban, hogy ne essünk szét és ne szenvedjünk nagyon nagy arányú vereséget. A csapat ennek megfelelően próbált tovább küzdeni. A végére nagyon elfáradtunk, de emelt fővel jöhettünk le a pályáról, mert végig küzdöttünk, harcoltunk. A küzdelemben oroszlánrészt vállalt magára Asztalos Ádám, aki 12 dobott pontja mellett a lepattanószerzésben, labdaszerzésekben is jeleskedett ezen a meccsen.
Az utóbbi találkozóval véget ért számunkra a 2020/21-es U11-es bajnokság. Először is szeretném kifejezni köszönetemet a Dombóvári Kosársuli KE vezetésének, hogy megteremtették a lehetőségét és anyagi feltételeit annak, hogy a Baranya megyei U10-es bajnokság mellett a kenguru bajnokságban is elinduljunk. Úgy gondolom, nagyon sokat tanultunk és fejlődtünk ebben a saját korosztályunknál eggyel magasabban jegyzett bajnokságban. Köszönöm a szülők és az edzőkollégák támogatását is. Külön köszönöm „testvércsapatunknak”, az U11 „A” csapat vezetőedzőjének Horváth Zsoltné Anikónak a fiúk iránt tanúsított figyelmét és sok-sok bíztató és dicsérő szavait.
A bajnokságban egy komplett U10-es csapattal végül 12 mérkőzést játszottunk le, ebből 6 győzelem illetve 6 vereség született. A pandémia miatt 2 fordulót, négy mérkőzést hagytunk ki. A bajnokságban A, B, C, D, E, F, G csoportok is voltak régiónkban. Az F csoportból indulva a C illetve D csoportig sikerült felkapaszkodnunk, amit dicséretes, jó teljesítménynek tartok a gyerekek életkorát tekintve!
Szívből gratulálok a fiúknak a bajnokságban nyújtott egész éves teljesítményükhöz. Egy lelkes, csupaszív, egymásért is küzdeni tudó, tehetséges kis társaság van kibontakozóban. Rengeteg munka és tanulnivaló vár még rájuk a jövőben, de ha ezen az úton mennek tovább, okozhatnak még sok örömet a dombóvári kosárlabda szurkolóinak, támogatóinak.
A következő hétvégén az U10-es bajnokság zárófordulójára utazunk!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!