U11 „B”: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 4. forduló, Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE „B”-Gyakorlós Törpék 48-43 (15-2, 8-22, 18-4, 7-15)
Meiszterics Áron 17, Takács Bence 11, Varsányi Ádám 8, Márkus Bence 6, Balog Balázs 3, Bedővári Ákos 1, Papp Ádám 1, Kis Milán 1, Gazdag-Soós Zétény-, Kovács Bálint-, Kovács Gergő-, Schäffer Márton-,

PVSK NKA Leány „A”-Dombóvári Kosársuli KE „B” 58-42 (6-10, 23-10, 8-18, 21-4)
Meiszterics Áron 24, Takács Bence 5, Varsányi Ádám 7, Márkus Bence 2, Balog Balázs 3, Bedővári Ákos 1, Papp Ádám -, Lukács Zénó-, Gazdag-Soós Zétény-, Kovács Bálint-, Kovács Gergő-, Schäffer Márton-,
Vezetőedző: Kardos Attila

A negyedik fordulóval folytatódott a kenguru bajnokság U10-es csapatunk számára, mely ebben a sorozatban U11”B” néven szerepel. Sikeres pályázat után hazai pályán, a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont csarnokában léphettünk parkettre. Az E jelű csoportban két lány csapat, a kaposvári Gyakorlós Törpék valamint a PVSK NKA „A” együttesei voltak az ellenfelek. Bár két meghatározó játékosunk karantén illetve sérülés miatt hiányzott, létszámhiánnyal most nem kellett megküzdenünk. A hadra fogható játékosok közül mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra a dombóvári meccseken. Elsőként a Gyakorlós Törpék csapata ellen mérkőztünk. A bajnokságban már találkoztunk velük egy korábbi kaposvári fordulóban, ahol sikerült győzelmet aratnunk. Azt a teljesítményt hazai pályán is szerettük volna megismételni. Az első negyed meggyőző játékot és magabiztos előnyt hozott számunkra, az ellenfélnek ebben a játékrészben csak egy kosarat engedtünk dobni. Első sorunk most is nagyon jó teljesítménnyel, sok labdaszerzéssel és jónak mondható dobószázalékkal rukkolt erő. Második sorunk számára a két meghatározó játékos pótlása volt az elsődleges feladat. Az ilyen szituáció mindig komoly kihívás a gyerekeknek, de egyben lehetőség is a bizonyításra. Sajnos a második negyed nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Sok hibát vétettünk védekezésben és a támadójáték is akadozott. Ellenfelünk magára talált és ledolgozta 13 pontos hátrányát. A félidőben egy ponttal már ők vezettek, így rendezni kellett sorainkat. Első sorunk nagy örömünkre most is ott folytatta, ahol abbahagyta. Jó egyéni teljesítmények, lelkes csapatjáték jellemzett minket ebben a negyedben is, melyet 18-4 arányban újra magabiztosan hoztunk. Az utolsó periódus előtt az volt a célunk, hogy ,második sorunk játéka is javuljon fel és próbáljunk valamennyit megtartani a 13 pontos előnyünkből. Nagy küzdelmet hozott a negyedik negyed. Második sorunk most jóval bátrabban küzdött, ami végül meghozta gyümölcsét. Bár a játékrészt a kaposvári lányok nyerték, öt ponttal a mérkőzést sikerült behúzni. Nagyon örült ennek a kis csapat, mely nagyot küzdött ezért a győzelemért két kulcsember hiánya mellett. Gratulálok a fiúknak!
A nap zárómeccsét a PVSK NKA”A” csapata ellen vívtuk. A pécsiek életkorukból fakadóan fizikai és magasságfölényben voltak, ennek ellenére bátran vetettük magunkat a küzdelembe. Ezen a mérkőzésen már jóval nehezebb dolgunk volt támadásban, védekezésben egyaránt, elsősorban a fizikai paraméterek miatt. Első és második sorunk ellentétes negyedeket produkált. A bajnokság eleje óta kiemelkedő teljesítményt nyújtó Meiszterics Áron vezette első sor most is jól teljesített, különösen a harmadik negyedben. Az első és a harmadik játékrészt mi nyertük. Második sorunkból viszont sokat kivett az előző mérkőzés, a lelkesedés ellenére itt már nem tudtunk komoly ellenállást tanúsítani és a hiányzó játékosainkat pótolni. A második és negyedik negyedben kapott 44 pontra csak 14-gyel tudtunk válaszolni, ami eldöntötte a találkozót a pécsi csapat javára. Ennek ellenére nem érheti komoly kritika a fiúkat. Az akarással, lelkesedéssel most sem volt probléma. A PVSK megérdemelt győzelméhez gratulálok!
Motiváltan folytatjuk tovább a munkát, mert a csapat egyértelmű fejlődést mutatott a legutóbbi U10-es és U11-es mérkőzéseken.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!