U11 „B”: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 5. forduló, Kaposvár

Monok SE-Dombóvári Kosársuli KE „B” 51-26 (6-5, 12-9, 16-8, 17-4)
Kovács Bálint 1, Márkus Bence 3, Papp Ádám -,Varsányi Ádám 1, Takács Bence -, Bálind Botond 5, Bedővári Ákos 1, Balog Balázs 3, Meiszterics Áron 11, Kis Milán 1, Schäffer Márton -,

Dombóvári Kosársuli KE „B”-KASI Delfinek „B” 48-37 (6-12, 14-10, 16-4, 12-11)
Kovács Bálint -, Márkus Bence 1, Papp Ádám 4, Varsányi Ádám 3, Takács Bence 1, Bálind Botond 11, Bedővári Ákos 1, Balog Balázs 4, Meiszterics Áron 22, Kis Milán 1, Schäffer Márton -,
Edző: Kardos Attila

Kaposváron, a Csokonai Iskola csarnokában folytattuk szereplésünket az U11-es bajnokság 5.fordulójának E csoportjában. Két helyi csapat volt az ellenfelünk ezen a napon. Felkészülésünk betegségek, karantén miatt nem volt teljesen ideális, de 11 játékossal a csapatban végül ott voltunk a mérkőzéseken.
Első meccsünket a Monok SE ellen játszottuk, akikkel decemberben már találkoztunk. Akkor vereséget szenvedtünk tőlük, szerettünk volna ezúttal javítani a mérlegünkön. Bár tudtuk, hogy az ellenfél többségében 2011-es születésű játékosokból áll, (mi 2012-es születésűekből álló tiszta korosztályú U10-es csapat vagyunk) igyekeztünk bátor, határozott játékkal fellépni. Egy ilyen fiatal csapat-mint a miénk- esetében minden mérkőzésen az az elsődleges cél, hogy fejlődjünk és lépkedjünk előre. Az első két negyedben mindkét csapat elég sokat hibázott, főként a támadások befejezésénél. Kevés kosár mellett az állás szoros volt a félidőben, így a találkozó kimenetele nyílt maradt. A harmadik és negyedik negyed sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Bátortalanul, önbizalom nélkül és sok gyermeteg hibát elkövetve játszottunk, messze alul múlva saját tudásunkat is. Mindkét sorunk gyenge teljesítményt nyújtott. Védekezésben nem vállaltuk fel a test-test elleni ütközéseket, a lepattanóknál nem zártuk ki ellenfelünket, így esélyünk sem volt a némi fizikai fölényben lévő és a támadásait egyre pontosabban befejező Monok SE-vel szemben. Ellenfelünk megérdemelten győzött, gratulálunk nekik!
Második mérkőzésünket az ellen a KASI „B” ellen vívtuk, akik karantén és betegségek miatt nagyon kevés játékossal tudtak csak pályára lépni ezen a napon. Ezúton is szeretném kifejezni feléjük elismerésemet, amiért így is vállalták a meccseket. Nagyon sportszerű dolog volt ez a részükről. A szintén zömmel 2011-es játékosokkal felálló KASI kevés játékossal is győzni tudott a Monok SE elleni nyitómeccsen, így óva intettem játékosaimat attól, hogy elbízzák magukat az ellenfél létszámát látva. Próbáltam rendet tenni a fejekben a rosszul sikerült Monok elleni meccs után, igyekeztünk átbeszélni a hibákat és összerántani a csapatot, melyben néhány játékos kisebb gödörbe került.
Az első negyedben még eléggé döcögött a játékunk. Ellenfelünk igyekezett gyorsaságban és fizikálisan fölénk kerekedni, de érezhető volt, hogy ha meccsben maradunk, még bármi lehet. A második negyedtől kezdve végre elindultunk felfelé. Megjött az önbizalmunk, végre magasabb sebesség fokozatra kapcsoltunk és pár ponttal megnyertük a játékrészt. Második sorunk ebben a negyedben igen jó teljesítményt nyújtott, aminek nagyon örültem. A fordulásnál pár pont különbség volt a két csapat között, még mindig a kaposváriak javára. A harmadik negyed aztán nagyon jól sikerült számunkra. Ennek két fő oka volt. Egyrészt első sorunk is magára talált, másrészt ellenfelünk fáradni kezdett a létszámhiány miatt. Előbb átvettük a vezetést, majd a negyed végére 10 pontos előnyt harcoltunk ki. Az utolsó negyed nagy küzdelmet hozott, de végül egy ponttal azt is hoztuk és behúztuk a meccset! Nagyon hálás vagyok az ellenfélnek, hogy ilyen sportszerű magatartást mutattak és ilyen nehézségek mellett is kiálltak. Gratulálok nekik és edzőjüknek! Hasznos találkozó volt ez számunkra, amiből sokat tanulhatunk.
Folytatjuk a munkát és készülünk a következő feladatra, mely az U10-es bajnokság negyedik fordulója lesz, ahol a legerősebb, A jelű csoportban kell majd helyt állnunk.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!