U11”B”: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 7. forduló, Dombóvár

Mohácsi Torna Egylet 1888-Dombóvári Kosársuli KE”B” 53-50 (10-10, 16-14, 11-12,16-14)
Meiszterics Áron 20, Bálind Botond 12, Zsiga Zalán 6, Papp Ádám 5, Takács Bence 3, Kovács Bálint 1, Kovács Gergő 1, Márkus Bence 1, Balog Balázs 1, Csíkos László-, Kis Milán-, Bedővári Ákos-,

Dombóvári Kosársuli KE”B”-Monok SE 35-39 (7-2, 9-15, 10-0, 9-22)
Meiszterics Áron 13, Bálind Botond 4, Zsiga Zalán 8, Papp Ádám 2, Takács Bence 3, Kovács Bálint 2, Kovács Gergő 1, Márkus Bence 1, Balog Balázs 1, Kis Milán-, Bedővári Ákos-, Schäffer Márton-,
Edző: Kardos Attila

A kenguru bajnokság utolsó előtti fordulójában ismét megkaptuk a bajnoki torna rendezésének jogát, így hazai pályánkon, a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont csarnokában fogadhattuk ellenfeleinket. Az előző fordulóban nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat és két szép győzelemmel megnyerte csoportját, így egy csoporttal feljebb mérhettük fel, hol is tartunk. U10-es csapatként szép eredménynek tartom azt, hogy az U11-es bajnokság D csoportjába fel tudtunk kapaszkodni, hisz a küzdelmek az A, B, C, D, E, F, G csoportokban zajlanak. Ezen a napon számunkra a tisztes helytállás és a korban idősebb, fizikális fölényben lévő csapatok elleni tanulás, tapasztalatszerzés volt a legfőbb cél. Utólag kiderült, a csapatom ennél többet is nyújtott, hisz mindkét meccs az utolsó pillanatig kiélezett, végjátékban eldőlt találkozó volt. Bár ez végül nem valósult meg, elmondható, hogy reális esély volt az újabb csoportgyőzelemre és a C csoportba jutásra, ami hatalmas bravúr lett volna a részünkről.
A Mohács elleni első meccs legnagyobb pozitívuma az volt, hogy második sorunk felnőtt az első sorhoz, sőt, mindkét negyedét meg is nyerte. Minden játékrész kiegyenlített szoros küzdelmet hozott. A csapat sokat lépett előre főként a lepattanó szerzésben és a passzjátékban. A végjáték egy külön műfaj, amihez több tapasztalatra van még szükségünk. Nagyon kevés hiányzott ezen a meccsen a győzelemhez, tanulnunk kell ebből is! Gratulálok ellenfelünknek!
Második meccsünket a kaposvári Monok SE ellen vívtuk. A találkozó kevés kosarat, de nagy küzdelmet hozott. Sajnos ezúttal ismét előjött a „gyermekbetegségünk”. Első sorunk magabiztos, jó játékát második sorunk nem tudta megismételni. Az abszolút ellentétes negyedek meccse volt ez. Azt mindenképpen kiemelném, hogy első sorunk mindössze egy kosarat kapott az ellenféltől a két negyed alatt, ami nagyszerű teljesítmény ebben a korosztályban is. A hullámzó teljesítmény ellenére ez a mérkőzés is nagyon szoros volt és néhány pont különbséggel zárult. Gratulálunk a Monok SE-nek!
Összességében elmondható, hogy tisztességesen helytálltak a fiúk, ami bíztató a jövőre nézve.
Készülünk az U11-es bajnokság zárófordulójára, ahol a KASI két csapata ellen lépünk majd pályára Kaposváron.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!