2019. október 12. (szombat) alapszakasz 1. forduló Kozármisleny

Dombóvári Kosársuli KE-Kozármisleny SE: 90-26 (27-3, 31-9, 8-12, 24-2)
Csomor Péter 19, Halmai Zsombor 18, Kapinya Péter 12, Barna Zalán 12, Wéber Koppány 8, Ács Dominik 6, Vincze Miklós 5, Reith Ábel 4, Reith Ármin 3, Orsós Benjamin 3, Géring Bence, Tóth Kristóf, Gyenis Gergő, Szigethy Zoárd, Panta Kristóf.

Atomerőmű KSC Szekszárd-Dombóvári Kosársuli KE: 46-54 (6-15, 14-19, 18-11, 8-9)
Csomor Péter 8, Halmai Zsombor 2 Kapinya Péter 7, Barna Zalán 5, Wéber Koppány 11, Ács Dominik 8, Vincze Miklós 4, Reith Ábel, Reith Ármin 3, Orsós Benjamin 3, Géring Bence 1, Tóth Kristóf 2, Gyenis Gergő, Szigethy Zoárd, Panta Kristóf.

Hosszú szünet után elindult az U12-es gyermek bajnokság is. Az alapszakasz 1. fordulóját Kozármislenyben kezdtük meg a „C” csoportban. A 8 hetes felkészülés kicsit elhúzódott, de igyekeztünk több edzőmérkőzéssel készülni a 2019/2020-as szezonra. Több éves munkának köszönhetően (ovi program, előkészítő program) tiszta korosztállyal indultunk a gyermek bajnokságban. Ez utoljára az 1996-os születésű gyerekeinknél sikerült!
Hazai csapattal kezdtük a tornát, ahol az elején kiderült, hogy mi irányítjuk a mérkőzést. Végig alázattal és tisztelettel játszottunk az ellenféllel szembe. Nagyon jó ilyen felfogású csapattal játszani, akiknek nem az eredmény számít, hanem hogy mindenki játéklehetőséget kapjon és próbálja ki magát ebben a korban. Nálunk 3 játékosnak (Kristóf, Gergő, Zoárd), életük első hivatalos kosárlabda mérkőzésük volt. Nagy öröm, hogy mindenki pályára léphetett! Köszönet a kozármislenyi csapatnak!
Következő játék a megyeszékhelyi lány csapat ellen folytatódott. Jól kezdtük a játékrészt, majd egyre jobban jött ki a fáradság. Nagyon hullámzóan teljesítettünk, de mindig volt valaki, aki átsegítette a társaságot a holtponton. A lányok végig küzdöttek és a nyomunkban voltak, de nem tudtak utolérni a végére sem.
Látszott, hogy a bajnokság elején vagyunk, rengeteg tanulni való van még hátra. A rendszeres edzésre járással lépkedünk előre folyamatosan. Gratulálunk a csapatnak ügyesek voltak!

Hajrá Dombóvár!