1. október 08. Gyermek bajnokság alapszakasz 1. forduló

 

Kosárlabda Akadémia Pécs”B”-Dombóvári Kosársuli KE 29-63 (6-22, 10+2-12+4, 5-15,6-9) Bálint Bence -, Halmai Zsombor 5, Trupp Virág 7, Vinczellér Nándor 12, Nagy Gábor Áron 4, Ruppert Dominik 16, Gergely Hanna -, Kovács Benjamin 6, Bőzsöny Eperek 4, Óliás Gergő 6, Bálint Botond -, Gácsi Zalán 4.

Dombóvári Kosársuli KE-KASI „B” 58-30 (16-7, 18+4-7+1, 10-7, 10-8) Bálint Bence -, Halmai Zsombor 3, Trupp Virág 8, Vinczellér Nándor 15, Nagy Gábor Áron 8, Ruppert Dominik 3, Gergely Hanna -, Kovács Benjamin 7, Bőzsöny Eperke 3, Óliás Gergő 4, Bálint Botond 1, Gácsi Zalán 2

 

Hétvégén el kezdődött az U12-es gyermek bajnokság. Pécsre utaztunk egy jó felkészülés után, ahol kíváncsiak voltunk már mire vagyunk képesek.

A Kosárlabda Akadémia „B” csapata ellen léptünk pályára első alkalommal. Szép gyors játékkal már az első negyed végére kialakítottunk egy nagyobb különbséget (6-22). A következő negyedben ezt növelni tudtuk. Félidő után, biztos vezetés tudatában folytattuk a mérkőzést. Mindenki játéklehetőséget kapott és élvezte a játékot. Több hibát vétettünk, ami nem probléma, majd ezeket javítanunk kell a későbbiekben. Nagyobb erőt képviseltünk az egész mérkőzés folyamán ezért megérdemelten nyertünk.

Kis pihenő után jött a szomszéd város szimpatikus csapata. Szinte ott folytattuk, ahol abbahagytuk az előző mérkőzést. Magassági fölényben voltunk, amit még nem tudtunk kihasználni, hiszen még nem gyakoroltunk pozíciós támadásokat. Ezen a mérkőzésen is az első félidőben megszereztük a győzelmet, és a második játékrészt már csak arra kellett fordítani, hogy megnézzük, milyen állapotban vagyunk a felkészülés után. Van még mit javítani, hiszen a nagy városok „B” csapatai ellen játszottunk, amit nem szabad elfelejteni. Ha az eleje felé szeretnénk végezni, rengeteg munka vár még ránk.

De nem is a számszerű eredmény a lényeg, ahogy ezt már többször megbeszéltük a csapattal, hanem rendszeresen elvégzett munka eredménye! Fejlődni szeretnénk napról-napra,  ahogy én látom a játékosok is és a szülők is támogatják! Ez egy nagyszerű érzés így lehet dolgozni!

Hajrá Dombóvár !!!