U12 gyermekbajnokság alapszakasz 1. forduló Pécsen (2016.10.16.)

GYKSE Szekszárd-Dombóvári Kosársuli KE 52-66 (12-6, 11+4-25+5, 17-13, 8-17)
Vinczellér Nándor 8, Lép Adrián 5, Barna Lili 1, Szőke Hédi 2, Berta Boldizsár 4, Szőke Bálint 23, Kovács Benjamin 1, Óliás Gergő 8, Győri Márk -, Kardos Máté 10, Farkas Ádám 4, Vértesi Áron -, Kántor Máté -.

Dombóvári Kosársuli KE-PVSK-Panthers „A” 28-114 (10-26, 2+4-29+5, 8-22, 4-32)
Vinczellér Nándor -, Lép Adrián 14, Barna Lili 3, Szőke Hédi -, Berta Boldizsár -, Szőke Bálint -, Kovács Benjamin 2, Óliás Gergő 3, Győri Márk 2, Kardos Máté 3, Farkas Ádám -, Vértesi Áron 1, Kántor Máté -.

u12_pecs20161016

Nagyon vártuk már az első fordulót a csapattal. Izgatottak voltunk, hogy milyenek az új ellenfeleink, akikkel ilyen összeállításban még nem játszottunk sosem. Több játékosunknak (Kardos Máté, Farkas Ádám, Kántor Máté) élete első hivatalos mérkőzése volt. Fehérvéri Csegőt egyik meghatározó emberünket mellőzni kellett, mert elfoglaltsága volt ezen a hétvégén.
Kezdésnek a szekszárdi fiú csapatot kaptuk, akik nagy lendülettel álltak neki a mérkőzésnek. 1. negyedben nem is találtuk a ritmusunkat (12-6), de folyamatosan belemelegedtünk és a 2. negyedben visszavettük a vezetést. A félidőben már 9 pontos előnyünk volt. A 3. és 4. negyedben szinte végig mi irányítottuk a meccset és megérdemelten győztünk. Sok szép dolgot láttunk vissza a pályán, amiket edzéseken gyakoroltunk! Gratulálunk a győzelemhez!

Következő fellépésünk a PVSK-Panthers csapata ellen következett, ahol az előző mérkőzést követően Szőke Bálint sarok fájdalom miatt kispadra kényszerült. Berta Boldizsár is kiesett a sorból, mert többször hányt. Így 2 igen meghatározó srác nélkül vágtunk neki, egy jobb erőt képviselő pécsi csapat ellen.
Mindenki sokkal több játéklehetőséget és felelőséget kapott ezen a mérkőzésen, ami egy igen jó felmérő volt. Jelesre vizsgázott mindenki az eredménytől függetlenül! Volt végig tartása a csapatnak és az utolsó percekben is több gyorsindításunk volt, amit nem mindig tudtunk kosárral befejezni. Gratulálunk a kitartáshoz és a hozzáálláshoz !

Összességében elkezdtünk egy új utat egy teljesen új csapattal, ahol nagyon sok tehetséges játékos van most is kilátásba a dombóvári kosárlabdának! Hosszú lesz az út és kemény, de ezen az ösvényen tanulunk meg mindent! Türelem, munka, kitartás kell az elkövetkező időszakra, mi mellettetek leszünk és a szüleitek is !!!

HAJRÁ DOMBÓVÁR !!!