Gyermek bajnokság alapszakasz 3. forduló, Pécs (2019.12.01.)

Dombóvári Kosársuli KE-NKA Pécs/A 69-61 (15-17, 16-22, 18-10, 20-12)
Halmai Zsombor 15, Balogh Barna 14, Barna Zalán 13, Kapinya Péter 9, Csomor Péter 6, Ács Dominik 4, Wéber Koppány 3, Tóth Kristóf 2, Géring Bence 1, Reith Ármin 1, Orsós Benjamin 1, Reith Ábel.

Atomerőmű KSC-Szekszárd-Dombóvári Kosársuli KE 65-70 (19-15, 14-16, 7-17, 18-10, 7-12)
Halmai Zsombor 23, Balogh Barna 6, Barna Zalán 15, Kapinya Péter 9, Csomor Péter 9, Ács Dominik, Wéber Koppány 2, Tóth Kristóf 2, Géring Bence, Reith Ármin 1, Orsós Benjamin, Reith Ábel 3.

December első napján folytattuk Pécsen a gyermek bajnokságot. Igen jó felkészülés előzte meg a hétvégét. Szinte minden edzésen elértük a mérkőzési sebességet. Jó volt nézni, hogy a srácok mennyire akarnak és dolgoznak.
Kezdésnek a hazai csapattal nyitottunk, ahol végre nem álmosan rajtoltunk el. Felváltva estek a kosarak mindkét oldalon. Következő negyedben a pécsi csapat kicsit meglépett és a félidőben az eredményjelző tábla 25-35-öt mutatott. A jobb büntetődobásokkal felzárkóztunk, sikerült 6db-ot értékesíteni. Így 8 pontos hátrányba fordultunk. A 3. negyedet jobban kezdték az akadémisták, volt 10 pont is a különbség a javukra. Aztán elkezdett a mérkőzés képe megváltozni és CSAPATKÉNT kosárlabdáztunk, küzdöttünk. Ennek az eredménye 39-39 felzárkózás lett. Az utolsó etapban nagyon éretten és okosan kosárlabdáztunk, amit élmény volt nézni és győzelem lett a jutalmunk! Ezen a mérkőzésen mindenki hozzá tette a maximumot és volt, aki a lepattanókkal, volt, aki a szerzett labdákkal, segítette a csapatot.
Nagyon jó érzés, hogy a munka szépen lassan meghozza eredményét! Nem a számszerű tényekre, hanem a fejlődésre gondolok! Ma nekünk jött ki jobban, de egy erős pécsi csapattal küzdöttünk, akiknek ez úton is gratulálunk!

Második mérkőzésünket a megyeszékhelyi lány csapattal játszottuk, akikkel már az első fordulóban találkoztunk. Kornéllal kíváncsian vártuk a mérkőzést, mert egy jó szintfelmérés volt hol állunk fizikailag is. Előző mérkőzés rengeteget ki vett belőlünk.
Kicsit enerváltan kezdtünk, azt gondoltuk, ott folytatjuk, ahol abba hagytuk, de hamar kiderült, hogy ez nem így van. Próbáltunk fejben rendet rakni egy időkéréssel, ami kicsit stabilizálta helyzetünket. A következő negyedet számszakilag is megnyertük, de talán többet nyertünk fejben.
Fordulást követően egy igen jó etap következett, ahol az előző mérkőzés sebességét és mentalitását hoztuk vissza a pályára. Folytatásban is tovább növeltük előnyünket, de az utolsó 3 percben egy 9 pontos vezetést adtunk le. Ezt betudhatjuk a fáradtságnak, de ebből most nagyon sokat kell tanulnunk, hogy később ne forduljon elő. Az utolsó 4,8 másodpercben egál állásnál a szekszárdi csapat támadhatott időkérésük után, ahol volt egy ziccer helyzetük is, amit elhibáztak. A lányok végig foggal-körömmel küzdöttek és hajtottak utánunk, ami nagyon szimpatikus volt és lehet, hogy a győzelmet is megérdemelték volna.
Következett a hosszabbítás, ahol már bárki játszhatott. Az utolsó 5 percben mi irányítottunk és több gyors kosárral megléptünk, majd több megszerzett lepattanóval tudtuk tartani a különbséget! Gratulálunk a srácoknak, fantasztikus volt a mai nap!
A „B” csoportban voltunk és az öltözőben azt beszéltük, hogy bent kellene maradni, de a játék öröme sokkal fontosabb mindennél! Mai két győzelemmel feljutottunk egy bivaly erős „A” csoportba, ami jelen állás szerint nem a mi szintünk, de a legjobbaktól lehet a legtöbbet tanulni! Januárban folytatjuk a sorozatot, amit egy jó erős felkészüléssel fogunk várni. Büszkék vagyunk a srácokra, köszönjük a szülők támogatását és segítségét, nagy dolgot vittek ma véghez gyermekeitek! HAJRÁ DOMBÓVÁR!

Álló sor (balról-jobbra): Pölöske Kornél önkéntes segítő, Reith Ármin, Csomor Péter, Balogh Barna, Panta Kristóf, Kapinya Péter, Halmai Zsombor, Orsós Benjamin, Halmai Balázs edző. Térdelő sor (balról-jobbra): Wéber Koppány, Barna Zalán, Ács Dominik, Reith Ábel, Gyenis Gergő, Szigethy Zoárd, Vincze Miklós, Géring Bence, Tóth Kristóf.