U12 gyermek bajnokság alapszakasz 4. forduló, Pécs (2019.01.27.)

PVSK Nemzeti Akadémia Leány-Dombóvári Kosársuli KE 113-67 (30-12, 34-18, 24-19, 28-18)
Wéber Koppány 6, Ács Dominik 11, Tóth Kristóf 1, Balogh Barna 4, Fenyvesi Merse 7, Ruppert Dominik 21, Pápai Levente 4, Csomor Péter 6, Kovács Péter 1, Téwald Patrik 6, Nyári Patrik.

Dombóvári Kosársuli KE-Atomerőmű KSC Szekszárd 63-59 (19-14, 11-17, 27-10, 6-18)
Wéber Koppány 4, Ács Dominik 2, Tóth Kristóf 3 , Balogh Barna 5, Fenyvesi Merse 3, Ruppert Dominik 38, Pápai Levente, Csomor Péter 2, Kovács Péter 2, Téwald Patrik 3, Nyári Patrik 1.

Az újévben gyermek csapatunk is elkezdte  a bajnokságot Pécsen. A „C” csoportban folytattuk, sajnos több betegség is közbe jött (Nagy Marci, Kapinya Peti, Halmai Zsombi), így nem teljes kerettel utaztunk.
A PVSK akadémia ellen rajtoltunk, ahol egész mérkőzés folyamán egy nagyon agresszív, de sportszerű letámadással találtuk szembe magunkat. Több olyan szituációba kerültünk, amit ott azonnal a helyszínen kellet előszőr megvalósítani. Eddig háttérbe szorult játékosok előtérbe léptek a hiányzók miatt és nagy örömünkre bebizonyították, hogy itt a helyük az U12-ben. A végső dudaszóig mindenki hajtott és küzdött, nem adta fel senki sem! A játék összképe igen jó utat mutat, amit folytatunk tovább.
10 perc pihenő után következtek a szekszárdi lányok (náluk is voltak betegség miatt hiányzók), akikkel már a 2. fordulóban találkoztunk és ott vereséget szenvedtünk. Fantasztikusan kezdtük a mérkőzést, szerintem ez a lányokat megzavarta, minekünk pedig önbizalmat és erőt adott. Az első ötösünk nagy energiákat mozgósított és át is adta ezt a következő csapatnak. A félidőben a büntetődobásokkal együtt csak 1 pontos hátrányba kerültünk. Fordultunk, majd jött egy 3. negyed, amit minden edzőnek kívánok, hogy az összes labda nem kifelé, hanem befelé esett a gyűrűbe. Nem szokásom, de ki kell emelni egy játékost Ruppert Domit (38 pont), aki vitte a hátán a csapatot. Nagyszerű megmozdulásokkal az ötösünk elhúzott 16 pontra és az utolsó negyedet nagy előnnyel kezdhettük. Itt is megvoltak az üres ziccereink, de most viszont kifelé jött minden. Nagy lelkesedéssel a szekszárdi csapat kezdett felzárkózni és az utolsó percekbe, már csak a szívünk vitt előre! 4 pontra felzárkóztak, de utol nem tudtak érni, így győztünk!
Úgy gondolom, hogy ez a hétvége lelkünknek jót tett, de folytatjuk a megkezdett munkát és tudjuk hol a helyünk! A kitartó munkának biztos meg lesz az eredménye!!!
Hajrá Dombóvár!