U12 gyermek bajnokság 3, forduló, Szekszárd (2016.12.04.)

Dombóvári Kosársuli KE-Szekszárdi Tappancsok 54-35 (14-8, 11+7-4+4, 9-10, 13-9)
Vinczellér Nándor 4, Lép Adrián 10, Barna Lili 2, Berta Boldizsár 9, Fehérvári Csegő 8, Szőke Bálint 12, Kovács Benjamin -, Óliás Gergő 1, Győri Márk -, Kardos Máté 6, Farkas Ádám -, Roósz Roland 2.

GYKSE Szekszárd-Dombóvári Kosársuli KE 57-66 (5-17, 17+5-11+4, 12-10, 18-14)
Vinczellér Nándor 5, Lép Adrián 3, Barna Lili -, Berta Boldizsár 8, Fehérvári Csegő 18, Szőke Bálint 24, Kovács Benjamin -, Óliás Gergő -, Győri Márk 3, Kardos Máté -, Farkas Ádám -, Roósz Roland 5.

December elején rendezték Szekszárdon a gyermek bajnokság 3. fordulóját. 12 játékossal érkeztünk, akik elszántak és nagy bizonyítási vágy élt bennük az előző forduló rossz mentalitása miatt.Sajnos a bemelegítés során Farkas Ádám játékosunk jelezte, hogy nem érzi jól magát, ezért nem tudott pályára lépni. Ő nagyon szeretett volna, de első az egészség, ezért nem engedtük játszani!
Kezdésnek a Szekszárdi Tappancsokat (lány) kaptuk, ahol egyből beindult a gépezet, majd az 5. percben 11-2 eredményt lehetett látni az eredményjelző táblán. Több helyen lehetett érezni a tanultakat és a küzdeni akarást! Teljesen más képet adott a csapat, mint novemberben. Tudjuk, idő kell nekik, míg összeérnek, de rettenetesen jó látni, hogy mennyire akarnak. Mindenki elfogadja a másikat, segítenek a kezdőknek és csapatként viselkednek. A mérkőzés során a győzelmünk nem forgott veszélyben, mindig valaki a nehéz pillanatokban segített a csapatnak.

A nap második mérkőzését a szekszárdi fiúk ellen kellett játszani, akikkel már találkoztunk az 1. forduló során. Mérkőzés kezdete előtt ismét egy srác kiesett, mert ő sem érezte jól magát. Óliás Gergőnek is jobbulást kívánunk, úgy, mint Ádámnak. Szőke Bálint jelezte, hogy ismét fáj a sarka és kérdéses a játéka. Bemelegítés közben szerencsére kiderült, hogy tudja vállalni a mérkőzést. Így 10 játékossal feldobták a labdát és kezdetét vette a mérkőzés.Az első és második negyed játéka igen tetszetősre sikerült és talán itt volt a baj, hogy el is hittük, hogy sima mérkőzés lesz. A második félidő (3. negyed) játéka nagyon nem jött össze, csak egy embernek sikerült kosarat szereznie az 5-ből. Időkéréssel próbáltuk helyre állítani a rendet, de nem igazán ment. Az utolsó negyedre egy sokkal lelkesebb szekszárdi csapat érkezett, így nehéz volt a végjáték.
A 2. ötösünk nagy küzdéssel próbált helytállni, több játékos is 110% hozott ki magából. Az első félidőben szerzett különbség végig kitartott ezért a parkettát győztesként hagytuk el.
A második mérkőzésen elkövetett hibákból tanulnunk kell és a következő fordulón nem szabad még egyszer elkövetni. A hétvégét összegezve szerintünk fejlődtünk, ami a célunk! Rengeteg munka vár ránk, úgy látjuk, hogy ezt a csapat már kezdi követelni is magának. Szeretnek edzésre járni, és ami a legfontosabb, hogy szeretik a KOSÁRLABDA játékot!

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk és Boldog Új évet!

Dolgozunk tovább !!! Hajrá Dombóvár !!!