U12 gyermek bajnokság, alsóház „A” csoport 5. forduló, Dombóvár

GYKSE Szekszárd-Dombóvári Kosársuli KE 49-76 (8-16, 13-21, 14-19, 14-20)
Barna Zalán 20, Halmai Zsombor 14, Kapinya Péter 11, Orsós Benjamin 7, Vincze Miklós 6, Wéber Koppány 6, Tóth Kristóf 5, Reith Ármin 4, Gyenis Gergő 2, Szabó Milán 1, Reith Ábel, Ács Dominik.

Dombóvári Kosársuli KE-PVSK Nemzeti Akadémia/A 58-55 (12-14, 15-11, 15-19, 16-11)
Barna Zalán 23, Halmai Zsombor 16, Kapinya Péter 5, Orsós Benjamin 3, Vincze Miklós 1, Wéber Koppány 2, Tóth Kristóf 1, Reith Ármin, Gyenis Gergő, Szabó Milán, Reith Ábel, Ács Dominik 5.

Alsóház „A” csoportjában folytattuk a küzdelmeket hazai pályán a hétvégén. Sajnos nem volt a felkészülésünk a legideálisabb, mert sok beteg gyermekünk volt és több játékost, ezért nélkülözni kellett a tornán.
Megbeszéltek szerint kezdtük az első mérkőzést GYKSE Szekszárd ellen. Ellenfelünket sem kímélte az influenza, így ők is tartalékosan álltak ki, de végig küzdve játszottunk egymással.
A két ötösünk egyforma akarással és szép akciókkal színesítették a játék képét. Minden játékos hozzá tett a győzelemhez ki a dobott pontokkal, ki a védekezésével. A végére sikerült egy 17 pontos különbséget megtartani és magabiztosan nyerni.
Következő mérkőzésünk pihenést követően rajtolt el. Nem voltunk ehhez hozzászokva, hisz eddig mindig 2 mérkőzést játszottunk egymás után. A bemelegítésünkön és a kezdésen ez nagyon látszott. A PVSK csapatával első félidőt követően 27-25-ös eredményt mutatott a tábla. Tudtuk, hogy nehéz negyedek következnek, ezért cseréltünk az ötösökön belül, hogy a végjátékra hátha bejön a taktikánk. A 3. negyedben a srácoknak a feladatuk az volt, hogy 4-5 pont különbségen tartsuk a mérkőzést! Ezt teljesen megvalósították, és az utolsó etapra egy kosárhátránnyal léptünk a parkettára (42-44). A Záró részben hamar fordítani szerettünk volna, de ez inkább görcsbe ment át, és ahogy megnyugodtunk átvettük a vezetést és a végjáték most nekünk sikerült jobban. Gratulálunk a pécsi csapatnak, jó volt egy kiélezett mérkőzést játszani egymással!
Köszönjük az U11-es csapatunknak a segítséget, hogy rendelkezésünkre álltak a betegek pótlása miatt. Személy szerint is köszönjük és gratulálunk Szabó Milánnak a lelkes és hasznos játékáért, amivel segítette csapatunkat! A két győzelmünkkel maradtunk az „A” csoportban és készülünk a következő tornára, ami február végén lesz. Hajrá Dombóvár!