U12 gyermekbajnokság, alsóház 1. forduló (2018.02.03.) Dombóvár

Kosárlabda Akadémia Pécs „B”-Dombóvári Kosársuli KE 56-67 (12-18, 12+2-15+5, 21-13, 9-16)
Fenyvesi Merse 5, Halmai Zsombor 5, Bálint Bence 12, Trupp Virág 1, Vinczellér Nándor 10, Nagy Gábor Áron 9, Ruppert Dominik 2, Gergely Hanna 1, Bőzsöny Eperke 2, Óliás Gergő 12, Bálint Botond 6, Gácsi Zalán 2.

Dombóvári Kosársuli KE-GYKSE Szekszárd 89-56 (18-17, 25+3-14+5, 25-12, 18-8)
Fenyvesi Merse 2, Halmai Zsombor 9, Bálint Bence 8, Trupp Virág 4, Vinczellér Nándor 21, Nagy Gábor Áron 14, Ruppert Dominik 11, Gergely Hanna 1, Bőzsöny Eperke, Óliás Gergő 6, Bálint Botond 8, Gácsi Zalán 5.

Az előző fordulók alapján az alsóházban folytathattuk a küzdelmeket. Itt a „B” csoportba kerültünk, ahol már jól ismert csapatok ellen játszhattunk hazai pályán. Sajnos az utolsó edzésen elszenvedtünk egy kisebb sérülést (reggel még az ügyeleten volt), így Kovács Beni, csak a kispadról szurkolhatott nekünk.
Sok családtag kilátogatott szombaton egy küzdelmes hajtós délelőttre és kora délutánra. Mindenki meg akarta mutatni, hogy mit is tud, ennek szellemében léptünk pályára a pécsi csapat ellen. Nagyon szépen kezdtük a mérkőzést és igen sok pontos átadással és jó védekezéssel sikerült megszerezni a vezetést az első negyed végére. A 2. negyednek szintén nagy lelkesedéssel és akarással vágtunk neki. Itt is egyre több kitűnő megoldást láthattunk. Félidőre az eredményjelző tábla 26-38-at mutatott a javunkra.Következő játékrészben viszont jött egy kisebb rövidzárlat, aminek következménye, hogy 21-13-ra elvesztettük a negyedet. De nem csüggedtünk, még mindig nálunk volt az előny és az utolsó negyedre rendeztük sorainkat. Végig vezetve a mérkőzést egy színpatikus végig küzdő pécsi csapat ellen sikerült győzelemmel elhagyni a parkettát.
Rövid pihenő után a következő mérkőzésünket a szekszárdi csapat ellen játszottuk. Megbeszéltük az öltözőben, hogy a bemelegítést ugyan olyan komolyan vesszük, mint az első mérkőzés előtt. Nagyon sok minden múlik egy jó bemelegítésen! Több kevesebb sikerrel vettük is az akadályt. De ma minden belefért, hisz mindenki a maximálisat akarta kihozni magából. Sok hibával kezdődött a meccs, főleg a védekezésünk nem volt rendben, de támadásban ezt kompenzáltuk. Aztán egy nagyobb sebességre kapcsoltunk, agresszívabb lett a védekezésünk és szépen lassan kezdtünk ellépni az ellenféltől.Mindenkinek sikerült játéklehetőséget adnunk, nagy öröm még számunkra, hogy a mai napon mindenkinek sikerült kosarat szereznie.
Két győzelemmel zártuk a tornát, de nem győzőm mondani, hogy nem az eredmény számít, ebben a korban. Ma győztünk saját magunk felett inkább, mert bebizonyítottuk, hogy az utolsó fordulónál (Pécsen) sokkal többet tudunk. Büszkék vagyunk csapatunkra, mert látszik, hogy a gödörből is fel tudunk állni és mindent félretéve megyünk előre segítünk egymásnak és fejlődünk! Ez az igazi CSAPAT!

Hajrá Dombóvár !