Gyermek bajnokság alsóház 2. forduló „A” csoport, 2020.02.29., Pécs

PVSK Nemzeti Akadémia/A-Dombóvári Kosársuli KE 52-53 (12-14, 13-14, 8-11, 19-14)
Halmai Zsombor 14, Barna Zalán 11, Tóth Kristóf 5, Vincze Miklós 4, Balogh Barna 4, Ács Dominik 4, Wéber Koppány 3, Kiss Máté 3, Kapinya Péter 3, Gyenis Gergő 2, Orsós Benjamin, Géring Bence.

Dombóvári Kosársuli KE-NKA Pécs Leány/A 85-31 (31-4, 24-12, 10-5, 20-10)
Halmai Zsombor 17/3, Barna Zalán 13, Tóth Kristóf 2, Vincze Miklós 6, Balogh Barna 7, Ács Dominik, Wéber Koppány 13, Kiss Máté 3, Kapinya Péter 16, Gyenis Gergő 2, Orsós Benjamin 5, Géring Bence 1.

Február elején kezdődtek meg a küzdelmek az alsóház „A” csoportjában. Itthon rendezhettük a tornát, ahol 2 győzelemmel zártunk. Február hónapban folyamatosan készültünk edzésekkel a hétvégére. Sajnos nem volt zökkenőmentes, de így is nagyon vártuk a találkozókat. Több játékos nem tudott a csapattal tartani egyéb elfoglaltságok miatt és Csomor Péter is kiesett a sorból a csütörtöki edzésen egy kisebb boka rándulással.
A PVSK csapatával kezdtük, akikkel az előző fordulóban találkoztunk egy nagyon izgalmas és kemény csatában. Most is egy ilyen mérkőzésre számítottunk, ami be is igazolódott. Nagyon szépen játszott mind a két csapat és fej-fej mellett haladtunk szinte az egész találkozón. Az utolsó negyedben 6 pontos előnnyel mentünk fel a pályára. Itt abban maradtunk a félidőben, hogy most nem cserélünk ötösöket, ahogy az előző fordulón, hanem igen is mindenki felvállalja a felelőséget és eredménytől függetlenül meglátjuk mi lesz. Ilyen mérkőzésen fejlődik mindenki, ahogy mondani szoktál „teher alatt nő a pálma”! Az utolsó negyed nagyon izgalmasra sikeredett, mivel az utolsó 2 percben sikerült a pécsi csapatnak átvenni a vezetést (50-49). Majd ezt követően Barna Zalán dobott ziccert és 50-51 nekünk. Beléptünk az utolsó percbe és a PVSK ismét átvette a vezetést 52-51-re Kolcsár Márton csapatkapitányuk pontos kosarát követően. Az eredményjelző tábla 26 másodpercet mutatott a visszalévő játékrészből, amikor mi hoztuk a labdás és támadtunk. 12 másodperccel a mérkőzés vége előtt Vincze Miki középtávoli dobásával sikerült vissza venni a vezetést 52-53-ra majd 4 másodperccel a vége előtt lépéshibát vétettek a pécsi fiúk, amivel megszereztük a labdát, majd egy oldalbedobást követően a saját térfelünkről átvittük a labdát a dudaszóig. A mai mérkőzés is ki-ki meccs volt a két gárda között! Viszont én megint úgy gondolom, hogy mind a két csapat GYŐZÖTT és a kosárlabda is. Ezek a mérkőzések segítik a fejlődést és a tanulást! Gratulálunk a PVSK-nak!
Rövid pihenő után a torna rendezőjével játszottunk a Rátgéber Leány „A” csapata ellen. Megbeszéltük, hogy az elejétől kezdve mindenki oda figyel és a maximumot próbálja kihozni magából. Egy percig sem foglalkozunk mással csak a játékkal! Az alázat és tisztelet volt a legfontosabb tanulnivalónk ezen a mérkőzésen! Az első negyedben eldöntöttük a találkozót és a következő negyedeket is megnyertük. Mindenki kapott játéklehetőséget és élt is vele! Gratulálunk a CSAPATNAK!
Nagy öröm számunkra, hogy a hétvégi találkozón mindenkinek sikerült kosarat szerezni, hisz minden gyerek ezt szeretné! Megyünk tovább az úton és dolgozunk becsületesen! Hajrá Dombóvár!