U12 Alsóház 6. forduló, Kaposvár (2018.02.24)

KASI”A”-Dombóvári Kosársuli KE 85-48 (17-15, 18+5-16+3, 27-6, 18-8)
Fenyvesi Merse, Halmai Zsombor 10, Pápai Levente, Bálint Bence, Vinczellér Nándor 10, Nagy Gábor Áron 4, Ruppert Dominik 2, Gergely Hanna, Kovács Benjamin 5, Bőzsöny Eperke 1, Óliás Gergő 13, Bálint Botond 4.

Dombóvári Kosársuli KE-Monok SE 47-68 (13-21, 13+4-15+8, 6-14, 11-9)
Fenyvesi Merse 5, Halmai Zsombor 5, Pápai Levente 1, Bálint Bence 3, Vinczellér Nándor 11, Nagy Gábor Áron, Ruppert Dominik 6, Gergely Hanna, Kovács Benjamin 3, Bőzsöny Eperke, Óliás Gergő 6, Bálint Botond 8.

Előző fordulóban szerzett 2 győzelemmel az alsóház „A” csoportjába kerültünk. Két kaposvári csapattal kellett felvennünk a harcot. Sajnos 2 magas játékosunk Trupp Virág és Gácsi Zalán betegség miatt nem tudott a csapattal utazni. Palánk alatti küzdelembe rossz jelekkel indultunk.
Ennek ellenére a Kaposvári Sport Iskola „A” csapatával nagyon szépen felvettük a játék ritmusát és az első félidőben teljesen partiban voltunk. Koncentráltan, kevés hibával játszottunk. Sok új dolgot tanultunk az elmúlt hetekben, amiket nagyon szépen lehetett látni a pályán. A 3. negyedre jött egy rövidzárlat és ellépett tőlünk az ellenfél. Rengeteg eladott labdánk volt, kevés lepattanót szedtünk, de nem adták fel a srácok, küzdöttek végig. A 4. negyedet is elvesztettük, itt is sok volt a hiba.
Összességében egy sokkal jobb csapat ellen játszottunk, de a tanultakat mindenki igyekezett a pályán megvalósítani. Ilyen mérkőzésekből tanul és fejlődik egy játékos!
A hétvége második mérkőzését a Monok SE együttesével játszottuk, akiket már jól ismerünk. Kicsi pihenőt követően már fel is dobták a labdát és indult a játék. Az első 4 percben sok büntető dobáshoz jutottunk, de nagyon rossz százalékkal értékesítettük őket (7/2). Ennek is köszönhető, hogy a kaposvári csapat meglépett elölünk. A 2. negyedben lépést tartottunk, annak ellenére is, hogy egy játékosuk megsérült (9-en maradtak) és az első ötösükből a legjobb játékost rakták a helyére. Viszont a félidei büntető dobások megint nem sikerültek jól, így növelték az előnyüket. Következő játékrészben lehetett érezni a fáradtságot a csapaton, ezt kihasználva az ellenfél kialakított egy nagyobb előnyt és hiába nyertük meg az utolsó negyedet, felzárkózni már nem tudtunk.
Nagyon tetszett a játékunk, lépcsőről-lépcsőre haladunk előre. Ennek a munkának, alázatnak, tiszteletnek meg kell, hogy legyen a gyümölcse hosszú távon. Hinni kell magunkban és csapatként dolgozni, edzeni, küzdeni tovább!

Hajrá Dombóvár!