U12 Gyermek bajnokság 7. forduló, Dombóvár (2018.03.24.)

Dombóvári Kosársuli KE-KASI Delfinek „B” 62-55 (20-7, 13+3-16+5, 16-7, 10-20)
Trupp Virág, Halmai Zsombor 6, Pápai Levente, Bálint Bence 12, Vinczellér Nándor 12, Nagy Gábor Áron 4, Gergely Hanna, Kovács Benjamin 8, Bőzsöny Eperke 2, Óliás Gergő 12, Bálint Botond 6, Gácsi Zalán.

Kosárlabda Akadémia Pécs „B”-Dombóvári Kosársuli KE 64-66 (10-17, 16+6-12+3, 16-13, 16-21)
Trupp Virág 8, Halmai Zsombor 9, Pápai Levente, Bálint Bence 6, Vinczellér Nándor 16, Nagy Gábor Áron 6, Gergely Hanna, Kovács Benjamin 4, Bőzsöny Eperke 3, Óliás Gergő 8, Bálint Botond, Gácsi Zalán, Ruppert Dominik 6.

A következő fordulónkat szám szerint a 7. itthon játszottuk le. A mérkőzések előtti hetek nem úgy sikerültek, ahogy terveztük. Több sérülés, betegség és iskolai elfoglaltság akadályozott minket.
Szomszéd várossal kezdtünk, és az első negyedben rendben is volt minden. A következő negyedben több rövidzárlat jött, rengeteg eladott labda és nagy kapkodásba ment át a játékunk. Félidőben rendeztük sorainkat és teljes gőzzel folytattuk tovább. Látszott a csapaton az edzés hiány, de küzdöttünk és próbáltunk mindent kihozni magunkból. Az utolsó negyedre maradt még előnyünk és ezt a mérkőzés végéig tartottuk.
Pihenő után jött a pécsi csapat, akik az előző mérkőzésükön nagy arányban győztek és ez önbizalmat adott nekik. Mindenki próbálta összeszedni magát és egy jó bemelegítéssel ugrottunk bele. Szép támadásokat vezettünk és jól is védekeztünk. A következő negyedben és a büntetőkkel 32-32 lett a táblán félidőre. Mindent kezdtünk elölről és próbáltunk a gödörből kijönni. Az utolsó negyedbe 3 pontos hátrányba mentünk a pályára. Fej-fej mellett haladt a két csapat és az utolsó 3 percben 62-54-re megléptek elölünk. Ekkor, mintha kicserélődött volna a társaság és 8 pontos hátrány dolgoztunk le. A végjátékban több ziccert és büntetőt is hibáztunk, amit az akadémisták nem tudtak kihasználni és 4.6 másodperccel a vége előtt büntetőhöz jutottunk ismét 64-64-es állásnál. Mind a kettő büntető célt tévesztett, de a támadó lepattanót megszereztük, majd utolsó másodperces dobással sikerült megszerezni a győzelmet! Hatalmas küzdeni akarást mutatott a csapat a kispaddal együtt. Nem az eredmény a kiemelendő, hanem a gödörből való kimászás volt a mai nap lényege, amit GYŐZELEMNEK hívnak! Minden kosárlabdázó arról álmodik, hogy egyszer az ő utolsó másodperces kosarával nyerjen a csapata. Valakinek hamar megadatik, de aki kitartó és nagy harcos, annak egyszer biztos eljön az életében ez a pillanat! Büszkék vagyunk a csapatunkra! Hajrá Dombóvár !!!