U12 Felsőház 4. forduló, Paks (2017.04.22.)

 

Dombóvári Kosársuli KE-GYKSE Szekszárd 66-40 (20-4, 18+4-9+4, 14-8, 12-14)

Vinczellér Nándor -, Lép Adrián 2, Berta Boldizsár 4, Fehérvári Csegő 17, Szőke Bálint 19, Kovács Benjamin 3, Monostori Ákos 7, Óliás Gergő 1, Győri Márk 1, Kardos Máté 5, Farkas Ádám -, Roósz Roland 7, Barna Lili -, Kántor Máté -.

 

Paksi Harcosok-Dombóvári Kosársuli KE 55-44 (14-5, 6+5-16+5, 13-5, 17-13)

Vinczellér Nándor 2, Lép Adrián 14, Berta Boldizsár 5, Fehérvári Csegő 4, Szőke Bálint 8, Kovács Benjamin 1, Monostori Ákos 7, Óliás Gergő -, Győri Márk -, Kardos Máté -, Farkas Ádám 3, Roósz Roland -, Barna Lili -, Kántor Máté -.

 

Hétvégén eljött a bajnokság utolsó fordulója a kis csapat számára. Nagyon készültünk rá az elmúlt 3-4 hét folyamán. Edzéseken a sérüléseken és betegségeken kívül mindenki ott volt és dolgozott, hajtott. Teljes csapat létszámmal utaztunk el, hogy mindenki megkapja a megérdemelt játéklehetőséget.

Kezdésnek a szekszárdi csapattal küzdöttünk meg. Fantasztikus kezdéssel és első negyeddel, megalapoztuk a mérkőzés hangulatát és eredményét. Felszabadultan játszottunk, egymásnak segítettünk és csapatként éltünk a játékkal. Ezen a mérkőzésen látszott az egész éves felkészülésünk, munkánk eredménye.

A második meccsen hoztam egy döntést, és teljes egészében felforgattuk az ötöseinket, annak érdekében, hogy mindenki több játéklehetőséget kapjon, aki eddig kevesebbet. A háttérben még az is benne volt, hogy figyeljük, kik azok a játékosok, akik mások háta mögül kilépnek és játszanak. Az negyedekben néztük, hogy kik tudnak alkalmazkodni az új szituációhoz. Egyet aludva a döntésre még most is azt mondom, hogy érdemes volt meghozni! A mérkőzést szám szerint elvesztettük, de tudjuk, hogyha a szokásos ötösökkel lépünk pályára más az eredmény!

Az eredmény másodlagos dolog volt ezen a hétvégén! Augusztusban kezdtük a felkészülést erre a szezonra és április végére ismét összeért egy nagyon jó kis társaság. Mikor belefogtunk a csapatban voltak olyanok, akik több éve kosárlabdáztak, voltak, akik nyáron kezdték és voltak, akik év közben csatlakoztak hozzánk! Hosszú út van mögöttünk, de sokkal hosszabb előttünk. Nagyon büszkék vagyunk a srácokra (és Lilire), mert az edzők számára öröm olyan játékosokkal dolgozni, akik minden edzésen ott vannak és AKARNAK! A mai világban ez óriási szó! Győzni nem most kell, ráérünk a nagyobb korosztályokban, vagy a felnőtt bajnokságban. Ha esetleg ott sem győzünk, majd nyerünk az ÉLET-ben, mert a kosárlabda erre is megtanít! Ez biztos!

Köszönöm a munkátokat, (hétfőn edzés) a szülőknek a támogatást az edző kollégáimnak a sok segítséget! Barna Lilinek is szeretnénk megköszöni a kitartását és rengeteg munkáját, további sportsikereket kívánunk neki!

 

HAJRÁ DOMBÓVÁR!