U12 (gyermek) 5. forduló, felsőház 2017.01.28, Dombóvár

 

Dombóvári Kosársuli KE-Paksi Harcosok 76-36 (23-4, 14+4-10+8, 15-10, 20-4)Vinczellér Nándor 1, Kántor Máté 1, Lép Adrián 7, Barna Lili 1, Monostori Ákos 2, Berta Boldizsár 7, Fehérvári Csegő 9, Szőke Bálint 22, Kovács Benjamin 5, Győri Márk 5, Kardos Máté 8, Roósz Roland 8.

DKKA Vadmacskák-Dombóvári Kosársuli KE 35-84 (5-27, 15-21, 6-20, 9-16)Vinczellér Nándor 7, Kántor Máté 2, Lép Adrián 17/3, Barna Lili -, Monostori Ákos 8, Berta Boldizsár 7, Fehérvári Csegő 14, Szőke Bálint 12, Kovács Benjamin -, Győri Márk 6, Kardos Máté 4, Roósz Roland 7.

Az első négy forduló után kialakult helyezések alapján alsó- illetve felső- házra osztották a csapatokat. Itt már négy megye (Baranya, Tolna, Somogy, Fejér) csapatait vonják össze és versengenek egymással. Mivel a 3. helyen végeztünk az alapszakaszban ezért a felsőházba kerültünk a „B” csoport tagjaként. Megpályáztuk a rendezés jogát, hogy hazai pályán tudjuk megmutatni mit tanultunk. Szerencsére elnyertük a rendezést, így hazai körülmények között tudtuk fogadni a Paksi Harcosok és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Vadmacskák csapatát.
Első mérkőzésünket a tolna megyei csapattal kezdtük, amit egy jó bemelegítés előzött meg és ennek is köszönhető a 23-4-es első negyed eredménye. Mindenki koncentrált, hajtott, alázattal játszott az ötösben. A 2. negyedben kicsit hullámzó teljesítményt mutattunk, de a srácok szíve a helyén volt és a negyed végére 14-10-es végeredmény lett. Nagyon sok eladott labdával játszottunk, de a védekezésünkkel tudtuk korrigálni a hibáinkat.
Második félidőre megcseréltük az ötöseinket, és mind a két negyedben egyre szebb megoldásokat láttunk. A mérkőzés végére egy nagyobb előnyt tudtunk kiharcolni. Végig a mi irányításunk alatt tartottuk a meccset, ezért megérdemelten győztünk. Külön öröm számunkra, hogy mindenkinek sikerült pontot elérni a csapatból. Mindenki tudott labdát szerezni a védekezésben és sok támadó illetve védő lepattanót gyűjtött be.

Folytatásban volt egy mérkőzésnyi pihenőnk és a DKKA Vadmacskák csapatával kellett pályára lépnünk. Teljes egészében egy jó szerkezetű ügyes játékosokkal felálló lány csapattal játszottunk.Óvva intettünk minden játékosunkat, hogy a mérkőzést még nem nyertük meg, mert a papírforma azt mutatta. Kértük őket, hogy alázattal, élvezettel mindent adjanak bele és kosárlabdázzanak. Szerencsére ezt megfogadták és egy jó mérkőzést tudtunk játszani a fehérvári csapat ellen. Több szép megmozdulást láttunk, mint egyénileg és csapat szinten is. Több akción lehetett látni az edzéseken begyakorolt mozgásokat. Ilyen hozzáállással és edzésen való munkával lehet egyre jobban előre haladni a sorban. Több játékos elhitte a hétvégén, hogy többre képes a mérkőzéseken, mint amit eddig mutatott! Mindenki kapott játéklehetőséget és maximálisan éltek is vele. Nagyon örülünk, hogy fejlődést látunk, megyünk tovább az „A” csoportba, ahol ismét a két pécsi csapatot kaptuk meg!

Edzés, edzés, edzés !!! Hajrá Dombóvár!