U12 gyermek bajnokság 6. forduló, Pécs (2017.02.19.)

PVSK-Panthers „A”-Dombóvári Kosársuli KE 75-48 (14-6, 17+4-7+4, 18-21, 22-10)
Lép Adrián 5, Barna Lili 2, Monostori Ákos 6, Berta Boldizsár 1, Fehérvári Csegő 4, Szőke Bálint 15, Kovács Benjamin, Óliás Gergő 3, Győri Márk 2, Kardos Máté 1, Farkas Ádám 3, Roósz Roland 6.

Dombóvári Kosársuli KE-Kosárlabda Akadémia „A” 51-54 (16-9, 9+2-19+3, 17-9, 7-14)
Lép Adrián 10, Barna Lili 2, Monostori Ákos 4, Berta Boldizsár, Fehérvári Csegő 4, Szőke Bálint 16, Kovács Benjamin, Óliás Gergő 3, Győri Márk, Kardos Máté 4, Farkas Ádám 1, Roósz Roland 7.

 

A következő fordulót ismét az „A” csoportban folytattuk, ahol a két legerősebb csapattal kellet ismét felmérni hol tartunk. Ezek jó viszonyítási pontok a kis csapatunk életében.  Pécsre utaztunk vasárnapi nap és odafelé a busz nagyon jó kedvű volt. Reménykedtem, hogy a pályára is átvisszük a jó kedvet.Első mérkőzésünket a PVSK-Panthers csapatával játszottuk, aki eddig minden fordulóját megnyerte. Az idei szezonban már a 4. mérkőzésünk volt velük, de nem bánjuk, mert úgy gondoljuk, sokkal többet tudunk fejlődni ilyen kemény mérkőzéseken.Jól kezdtük a mérkőzést, látszott az első ötösön, hogy nem feltett kézzel mentek be a pályára, hanem a tudásuk legjavát szerették volna megmutatni. Jól védekeztünk, ezért csak 14 pontot tudott az ellenfél szerezni. Mi sajnos csak 6 pontot, de ha a ziccereket bedobjuk, akkor nem 8 pontos hátrányba kezdhettük volna a 2. negyedet. A következő ötösünk is nagy elánnal ment bele a játékba és megilletődöttség nélkül játszottak.
A fordulás után végre elhittük, hogy fejlődtünk és van keresni valónk nekünk is a pályán. Ennek köszönhető, hogy a PVSK ellen a 3. negyedet a Dombóvári Kosársuli fiai megnyerték 18-21-re!!! Mondtam a csapatnak, hogy bárhogy is alakul a történet, ezért már megérte eljönni és játszani. Nem az eredmény miatt, hanem a játék miatt! Az utolsó negyedre, csak mínusz 15 pontos hátránnyal léptünk a parkettára, ami még bennünk volt, azt próbáltuk kijátszani. A végére egy igen szép eredmény alakult ki a PVSK csapata ellen. A célunk, hogy az olló szárát szűkítsük folyamatosan, ez teljesen megvalósult!

 

A második mérkőzést a Rátgéber Akadémia ellen játszottuk, velük a 3. mérkőzésünk a szezonban. Fantasztikusan kaptuk el a rajtot egy 7-2-es rohanással leptük meg őket. Szép játékokat mutattak be a srácok a pályán, több lepattanót szedtünk és gyors indításokkal próbáltuk befejezni a támadásainkat. A 8. perc végén a tábla 16-9-es eredményt mutatott a javunkra. A következő etapot is jól folytattuk, de védekezésben nem tudtunk rendesen koncentrálni, ezért a pécsi csapat felzárkózott. A félidőre át is tudták venni a vezetést, sőt még a büntetőzés sem sikerült. Talán itt volt a holtpont a csapatnak a vasárnapi tornán.
A 3. negyedben ismét megnyomtuk a gázt és sikerült utolérni az ellenfelet. Sok ötletes támadás, gyors befejezések, jellemezték a játékunkat. Védekezésünk is a helyén volt ezért sikerült ismét átvenni a vezetést és 44-40-es előnnyel kezdeni az utolsó negyedet. Az utolsó ötösünk is összeszedte magát és már nem volt átjáró ház a védelmünk sem. Mindig akadt valaki, aki húzta a hátán a csapatot. Ami külön öröm volt számomra, hogy a kispad nem tudott a fenekén ülni, hanem minden labdaszerzésünkre, lepattanónkra, kosarunkra talpon állva tapsolta csapattársait. EZ A CSAPAT!Aztán elérkeztünk a végjátékhoz az utolsó 2-3 perc. Ez egy külön műfaj a kosárlabdában! Ilyen szituációban a csapatunk 80% még nem volt. Mindenki próbálta saját magát felül múlni, mert annyira AKARTAK! Még az utolsó percben is mi vezettünk 51-50-re, de nem tudtuk megtartani az előnyünket ezért 3 ponttal a mérkőzést elvesztettük!

DE…

A lelkünknek biztos jót tett volna, ha győzünk! Biztos jobb kedvel öltöztünk volna! Biztos otthon is nagyobb az öröm! Biztos, hogy nagyobb lenne az önbizalmunk! És még sok biztost és volnát lehetne írni.

DE…

Higgyétek el nem az eredmény számít most még! Sokkal többet jelent, hogy együtt voltunk! A busz hazafelé is hangos volt! Hogy otthon büszkék voltak rátok! Hogy a következő edzésre örömmel jöttök! Hogy a kosárlabdát még jobban szeretitek! És ami a legfontosabb, hogy ismét FEJLŐDTÜNK!

 

HAJRÁ DOMBÓVÁR !