Gyermek bajnokság 3. forduló, 2021.12.04., Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd – Dombòvàri Kosársuli KE/A 75-50 (14-9, 22-9, 16-12, 23-20)
Apáti Noel 13, Babulják Balázs 11, Orsós Barnabás 6, Kovács Gergő 5, Vértes Botond 5, Horváth Gergő 4, Darázsdi Ákos 3, Pataki Gergő 2, Eljaber Mohammadihsan 1, Péter Vencel Kusán, Koós Kende.

Dombòvàri Kosársuli KE/A- PSK NKA Leány/A 46-31 (16-8, 12-9, 10-3, 8-11)
Apáti Noel 8, Babulják Balázs 2, Orsós Barnabás 6, Kovács Gergő 2, Vértes Botond 1, Horváth Gergő 10, Darázsdi Ákos 4, Pataki Gergő 12, Eljaber Mohammadihsan, Péter Vencel Kusán 1, Koós Kende.

December első szombatján utaztunk Szekszárdra a 3. fordulóra, ahol kettő nagyon erős leány csapattal találkoztunk. Mint magasságban, erőben, gyorsaságban előrébb tartottak a lányok. Tudtuk, hogy ebben a korosztályban ez teljesen természetes hiszen a lányok előbb érnek. Sajnos több játékosunk is betegséggel küzd és nem tudott a csapat rendelkezésére állni.
Kezdésnek a hazai csapatot kaptuk, akik ellen elég jól tartottuk magunkat az első negyedben, majd a 2. kicsit rosszabbul sikerült. Fordulást követően, megint partiban voltunk a lányokkal, és a záró negyedben meg is közelítettük őket 15 pontra, de sajnos jött egy kis rövidzárlat, ami betudható volt a fáradságnak és ismét elléptek tőlünk. Gratulálunk a szekszárdi lányoknak a győzelemhez!
Egyből játszottuk a következő mérkőzésüket a PVSK akadémia ellen, akik sajnos csak 9-en tudtak eljönni a találkozóra, mert több játékosuk is karanténba került. A fizikai és magasságbeli különbség itt is látszott a lányok javára. Nagyon jól kezdtük feldobás után a játékot, magabiztosan szereztük kosarainkat és léptünk el ellenfelünktől. A következő ötösünk is tartotta az elkezdett ritmust és látszott rajtuk, hogy végre élvezik a kosárlabdát. Bármelyik időkérésnél mosolyogva jöttek le és jó hangulatba teltek a megbeszélések. Fordulást követően bebiztosítottuk a győzelmet, és már szinte túlzottan akartak a srácok. Többször elfelejtettünk passzolni, mert megjött az önbizalmuk, hogy be tudjuk fejezni a támadást kosárral.


Ez a szombat volt az, ahol feltudtuk mérni hol tartunk a saját korosztályunkban. Több ember a megszokott pontjait nem dobta meg, de ez nem számít, mert mellette fantasztikusan védekezett és önzetlenül átadta a labdát (gólpassz) társának, amit kosárral fejezett be. A magassági fölény ellenére nagyon sok lepattanót szereztünk, mint támadásban és védekezésben. Egyre többször előfordult az edzéseken gyakorolt leütés nélküli gyorsindítás, amiből gyors pontokat szereztünk. Ehhez most minimum 3 ember kell, aki leszedi és kiszabadította a labdát, aki indítja a szélső futót, aki befejezi a támadást! A kosarat az utolsó játékos nevéhez írják, de nem tudnák, ha a védőlepattanót nem kapjuk le és adjuk egyből tovább ! Ez a CSAPATJÁTÉK !!!
19 játékos alkotja ezt a CSAPATot, de most csak 11-en utaztunk. Mindenki egytől-egyig hozzátesz a csapat fejlődéséhez minden edzésen! Muki bácsinak is nagyon köszönjük a mindennapos segítséget, mert nagy türelemmel és rutinnal segíti az edzéseinket. Most nem tudott velünk utazni, mert az U14A csapatunknak is mérkőzései voltak.


Dolgozunk, szorgalmasan edzünk és gyakorlunk tovább a következő fordulóra, ami már csak a következő évben lesz. Addig játszunk több felkészülési mérkőzést, ami számunkra ismét játék lehetőséget biztosít !

Kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Hajrá Dombóvár !!!