U12 Gyermek bajnokság 7. forduló, alsóház „A” csoport

2022.04.13., Pécs
Dombóvári Kosársuli KE/A-PVSK Nemzeti Akadémia/A 63-50 (6-8, 18-18, 14-15, 25-9)
Darázsdi Ákos 1, Pataki Gergő 12, Lehőcz Zétény 11, Orsós Barnabás 12, Apáti Noel 4, Kovács Gergő 1, Kutyik-Szabó Károly, Péter Vencel Kusán 1, Vértes Botond 16, Eljaber Mohammad, Babulják Balázs 5.

2022.04.14., Pécs
NKA Pécs Leány/A-Dombóvári Kosársuli KE/A 53-69 (10-18, 12-25, 16-14, 15-12)
Darázsdi Ákos, Pataki Gergő 11, Lehőcz Zétény 19, Orsós Barnabás 10, Apáti Noel 1, Kovács Gergő 2, Kutyik-Szabó Károly 12, Péter Vencel Kusán 1, Vértes Botond 3, Kiss Kolos Boldizsár, Babulják Balázs 10.

A 7. forduló nem a megszokott lebonyolításban zajlott, mivel nem tudtunk egyeztetni közös időpontot. Így külön napokon játszottuk le a mérkőzéseket, amit nagyon köszönünk mind a két pécsi csapatnak, hogy vállalták. Így lehetőségünk lesz egy hosszabb pihenőre és egy jó Húsvétra.
Szerdán délután utaztunk el a PVSK otthonába és igen nehezen kezdtük el a mérkőzést. Bent maradtunk az öltözőben, de szerencsére ellenfelünk ezt nem tudta kihasználni. Következő negyedben több pontot sikerült elérnünk, mint az elsőbe. Félidőben rendeztük a sorokat és egyre jobban éreztük magunkat a pályán. Az utolsó negyed álomszerűen zajlott és 5 perccel a vége előtt át is vettük a vezetést, majd gyorsítottunk játékunkon és sikerült egy 10 pont feletti győzelmet aratni. Gratulálok a srácoknak, nagyon sok szép dolgot valósítottak meg a pályán, amit gyakoroltunk.


Másnap ismét utaztunk Pécsre, de most a Rátgéber Akadémiához mentünk vendégségbe. Lányokat elég jól ismertük már és tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk. Aztán feldobták a labdát és egy csapásra ott folytattuk, ahol előző nap befejeztük. Edzőként csak annyit mondhatok, kívánom mindenkinek, hogy élje át, amit ma én átéltem. Sok hibával játszottunk, de eltörpültek a rengeteg szép és jó megoldások, döntések, védekezések, támadások mellett. Volt olyan szituáció, ahogy leszedtük a védő lepattanót, egyből kiszabadítással a kisembernek adtuk, majd két labdaleütést követően ment a baloldalon induló embernek a kereszt átadás (15-20m-es passz) és bal ziccerrel (bal kézzel) fejeztük be a támadást! Körülbelül 4-5 másodperc alatt értünk át az egyik gyűrűtől a másikig u12-es korosztályban! Csak ezért érdemes volt ma elmenni és JÁTSZANI egy jót! Csapatként hajtottunk, önzetlen passzok és befejezések voltak. Köszönöm ezt az élményt a fiúknak!
Kis pihenő után folytatjuk az elkezdett munkát, megyünk előre és nagyon várjuk már a 8. befejező fordulót!


Hajrá Dombóvár!