Gyermek bajnokság 8. forduló (alsóház „A” csoport) 2021.04.25., Pécs

Dombóvári Kosársuli KE-NKA Pécs Fiú/B 53-64 (15-14, 11-28, 9-14, 18-8)
Kiss Máté 10, Barna Zalán 10, Szabó Milán 9, Herke Máté 7, Márfi Ákos 5, Ignácz Dominik 4, Fülöp Sámuel 3, Kalocsa Dániel 3, Pintér-Kovács Benedek 1, Bogárdi Dominik 1, Lakatos Ábel.

PVSK NKA Leány/A-Dombóvári Kosársuli KE 62-54 (14-12, 19-20, 17-12, 12-10)
Kiss Máté 15, Barna Zalán 21/3, Szabó Milán 6, Herke Máté 4, Márfi Ákos, Ignácz Dominik, Fülöp Sámuel, Kalocsa Dániel 4, Pintér-Kovács Benedek 3, Bogárdi Dominik, Lakatos Ábel 1.

Február 13.-án játszott a csapat utoljára bajnoki fordulót, azóta sajnos nem sikerült elutaznunk sehova. Több játékosunk átesett a Covid betegségen, sok játékosunknál a család szinte összes tagja. Edzéseket folyamatosan próbáltunk tartani, de sajnos, csak kis létszámmal (4-5 fő) sikerült. Karanténban is sokat voltunk, vannak és voltak, akik nem tudnak és nem tudtak edzéseket vállalni. A hét elején sikerült összeállni 12 játékosnak a 16-os keretből, de így is csak 11-en tudtunk elutazni, összesen 3 db komplett (csapat) edzéssel a hátunk mögött.
De nagyon vártuk már, hogy tudjunk játszani és nagy izgalommal indultunk el. Megbeszéltük, hogy semmi más nem számít most csak a JÁTÉK! Egész évünk ezzel a felfogással zajlott, de a mai nap az különösen, csak a kosárlabdáról és a játékról szólt!
Kezdésnek a Rátgéberes srácokkal játszottunk és nagyon látszott a mérkőzés és edzés hiány! Semmi másról nem szóltak a negyedek, csak próbáltuk helytállni a pályán. Mindenki tudott játszani és látszott rajtunk, hogy keressük a helyünket, még én is a kispadon, mint edző. Nagyon hullámzó volt a mérkőzés a mi részünkről. Gratulálunk Gergő csapatának a győzelemhez és köszönjük az egész éves nem egyszerű szervező munkáját is!
A második mérkőzést a PVSK-s lányokkal folytattuk, ahol mintha kicserélték a csapatot és szép megoldásokkal haladtunk előre és tartottuk a lépést. Meglepően néztünk a táblára is, hogy nem nagyon nyílik az olló a két csapat között, volt mikor 10 pont fölé is ment a különbség, de pár gyors szerzett labda és gyors indítás után felzárkóztunk. Kicsit furcsa volt, hogy a 3. negyed vége felé kb 2 (!) fault-ot írt a pécsi lányok neve mellett a tábla, de ma ez is bele fért! Aztán jött az utolsó etap ott folytatta a következő ötösünk, ahol befejezte az elöző ötösünk és csak ámultam-bámultam, hogy ezeknek a srácoknak milyen szívük van ehhez a játékhoz és klubjukhoz! Volt, aki időkérésnél elfeküdt a kispadon, mert nem volt már oxigén és csak annyit kellett mondani, hogy most jön még igazán a szív diadala aztán vissza sprintelt a pályára küzdeni!
Az egész CSAPAT előtt le a kalappal, ahogy vasárnap megmutatták, mi rejlik bennük!!! Ezt most már csak csiszolni kell és dolgozni tovább! Nagyon köszönöm mindenkinek az egész éves munkát, mert ezzel a fordulóval lezárult a 2020/2021 U12-es kaotikus szezon, de most mi még dolgozunk tovább, sokkal nagyobb erőbedobással, mert mindenki lassan harcra kész!
Köszönöm a szülők megértő segítségét és támogatásukat! Az idén sokkal nagyobb szükség volt rátok, mint gondolnátok! Köszönöm edzőkollégáknak és a vezetőségnek is a segítséget!
Hajrá Dombóvár!