Gyermek bajnokság alsóház 1. forduló „A” csoport, Pécs 2022.02.12.

PVSK Nemzeti Akadémia/A-Dombóvári Kosársuli KE/A 65-67 (14-14, 17-17, 16-22, 18-14)
Orsós Barnabás 15, Babulják Balázs 11, Pataki Gergő 10, Apáti Noel 9, Lehőcz Zétény 9, Horváth Gergő 7, Péter Vencel Kusán 3, Vértes Botond 2, Kovács Gergő 1, Somogyvári Pál Zoltán, Eljaber Mohammadihsan Raid , Amma Botond.

Dombóvári Kosársuli KE/A-NKA Pécs Leány/A 48-61 (10-16, 15-17, 7-18, 16-10)
Orsós Barnabás 5, Babulják Balázs 1, Pataki Gergő 5, Apáti Noel 6, Lehőcz Zétény 23, Horváth Gergő 5, Péter Vencel Kusán 2, Vértes Botond 1, Kovács Gergő, Somogyvári Pál Zoltán, Eljaber Mohammadihsan Raid , Amma Botond.

Az alsóház „A” csoportjába folytattuk a bajnokságot, amit lassan már csak lejátszás szinten végzünk, mert nem tudunk a sok beteg és karantén miatt rendesen készülni. Több játékosunk nem tudott elutazni és voltak, akik 2-3 hét pihenő után 1-2 edzéssel vállalták a mérkőzéseket. Volt akinek élete 1. hivatalos U12-es mérkőzése volt, gratulálunk neki.
Nagyon nehéz meccset játszottunk a PVSK csapatával, akiket ismertünk már az előző fordulóból is. Próbáltunk a 3 héttel ezelőtti mérkőzésből tanulni, de a pontatlan befejezések miatt csak a végjátékban tudtuk magunk felé fordítani a mérleg nyelvét. Üres ziccerek, rengeteg eladott labdák, rossz döntések sorát láthattuk a mérkőzésen, viszont azt nem lehet elvenni a srácoktól, hogy mennyire akartak.
Pár perc pihenő után folytattuk a házigazda lányokkal a fordulót. Igen érdekes összecsapás sikeredett belőle, mert nálunk rengeteg képzetlenségi hiba (azok voltak!) miatt elvették a labdát a túloldalt nem igazán fordult elő (ami nálunk az volt, náluk nem!). Több igen komoly faultot is elengedtek, de mindegy. Nem ezek miatt vesztettük el a játékot, hanem ismét a befejezésekkel volt problémánk! Gratulálunk a pécsi lányoknak, harciasan és keményen küzdöttek!
Ezek a pontatlanságok betudhatók a felkészülésünknek is, többen erőn felül teljesítettek le a kalappal a CSAPAT előtt!
Viszont most én sem tudok elmenni a fiatal (18 éves) játékvezető mentalitása és ego-ja mellett, mivel ő egyetlen-egyet sem hibázott az egész mérkőzés alatt saját állítása szerint, amit zsebretett kézzel közölt velünk, alázat és tisztelet nélkül!!! VB elnök úrral a másik játékvezetővel, edzőkollégámmal szerintünk igen normálisan meg tudtuk ezt beszélni, és abban maradtunk, hogy ezen javítani kell mindenkinek! Tudjuk, hogy nagyon kellenek a játékvezetők (ezen dolgozunk itt a megyében is) és nélkülük nem mehet ez a szép sportág, ezért EGYÜTT KELL dolgoznunk, hogy minél jobb legyen a MAGYAR KOSÁRLABDA!

Hajrá Dombóvár!