Pécs, 2021. február 13. Gyermek Bajnokság, alsóház „A” csoport

Kozármisleny SE-Dombóvári Kosársuli KE 34-80 (8-22, 9-20, 13-24, 4-14)
Barna Zalán 20, Lehőcz Zétény 13, Kiss Máté 12, Herke Máté 10, Pataki Gergő 9, Márfi Ákos 9, Horváth László 4, Ignácz Dominik 3, Fülöp Sámuel, Pintér-Kovács Benedek, Szabó Milán, Bogárdi Dominik.

Dombóvári Kosársuli KE-NKA Pécs Leány/A 41-72 (12-17, 7-14, 10-22, 12-19)
Barna Zalán 9, Lehőcz Zétény 10, Kiss Máté 1, Herke Máté 7, Pataki Gergő 7, Márfi Ákos 4, Horváth László 1, Ignácz Dominik 1, Fülöp Sámuel, Pintér-Kovács Benedek, Szabó Milán 1, Bogárdi Dominik.

Hosszú kihagyás után, ismét pályára léptünk az alsóház „A” csoportjában Pécsen. Felkészülésünket rengeteg edzés és 2 edzőmérkőzés előzte meg.
Az első mérkőzésünket az ismert kozármislenyi csapattal játszottuk, ahol mindegyik negyedünket megnyertük. A Fiúk folyamatosan betartották a megbeszélteket, sok gyorsindítással, szép kosarakkal fejeztük be támadásainkat. Védekezésben gyakorolt elemeket többen is felvitték a pályára, sok labdaszerzéssel tudtunk támadni. A mérkőzés legnagyobb részében kézben tartottuk a játékot.
Következő csapatként a pécsi lányok jöttek, akik ránézésre sokkal erősebbek és magasabbak voltak nálunk, de itt is tisztáztuk a mérkőzés előtt, hogy a fejlődésünkben tudnak segíteni, az eredmény nem lényeg. Próbáltunk lépést tartani velük, de a lepattanok többszörösét sikerült az ellenfélnek leszedni és így támadásonként 3x többet dobhattak rá. Mire a srácok elhitték, hogy azért lenne mit keresnünk vége lett a mérkőzésnek. A nem megszerzett lepattanók mellett, rengeteg eladott labdánk is volt. Amit az első mérkőzésen értékesítettünk ziccereket, itt nem tudtuk tökéletesen befejezni. Üres kihagyott ziccert kb 15-20 db-ot hibáztunk el !!!
Sokat fejlődtünk, tanulnunk kell az utolsó mérkőzésből! Ha ezt javítani tudjuk, akkor a következő fordulóban ismét játszhatunk a lányokkal és szorosabb mérkőzésnek nézünk elébe. Gratulálunk a Kozármisleny csapatának, szépen látszik a komoly munkájuk és gratulálunk a pécsi lányoknak is, mert ötösre vizsgáztak küzdeni akarásból, daráltak végig egy percig nem hagytak levegőt venni nekünk.

A pontok a jegyzőkönyv szerint vannak felírva, de határozottan emlékszem, hogy több játékosunknak sikerült pontot elérni vagy többet dobott, de rosszul írták be ezek szerint  🙁 ! (nem ezen múlik !!!)

Dolgozunk tovább, Hajrá Dombóvár