U12 gyermek bajnokság alapszakasz 2. forduló, Pécs 2021.11.14

Kozármisleny SE-Dombóvári Kosársuli KE 8-82 (2-23, 2-26, 2-20, 2-13)
Somogyvári Pál Zoltán, Lehőcz Zétény 19, Orsós Barnabás 5, Pataki Gergő 16, Horváth Gergő 4, Apáti Noel 10, Kovács Gergő 2, Kiss Kolos Boldizsár 3, Péter Vencel Kusán 8, Vértes Botond 10, Eljaber Mohammadihsan 1, Babulják Balázs 4.

Dombóvári Kosársuli KE-PVSK Nemzeti Akadémia 74-26 (19-6, 21-6, 12-6, 22-8)
Somogyvári Pál Zoltán, Lehőcz Zétény 12, Orsós Barnabás 9, Pataki Gergő 12, Horváth Gergő 6, Apáti Noel 5, Kovács Gergő 3, Kiss Kolos Boldizsár, Péter Vencel Kusán, Vértes Botond 10, Eljaber Mohammadihsan 8, Babulják Balázs 9.

Hétvégén folytattuk gyermek bajnokság küzdelmeit a PVSK Nemzeti Akadémia új sportcsarnokában. Három csapatos tornán vettünk rész a „C” csoportban.
A két mérkőzés játéka, képe teljesen megegyezett az első perctől uraltuk a pályát. Nagy arányú győzelmeket arattunk, ami ebben a korosztályban még nem lényeg. Bár a gyerekek lelki világának biztosan jót tesz, ha nyernek!
Rengeteg dolgot kell még javítanunk, amiken természetesen minden héten az edzéseken rajta vagyunk és dolgozunk. A hétvégén mérkőzésenként 30-40 db(!) ziccert hibáztunk el, olyanokat, ahol a környékünkön védő sem volt!
Viszont volt sok szép megoldás is, többször labdaleütés nélkül áthoztuk egész pályán a labdát és kosarat szereztünk belőle. Az előző fordulóhoz képest már sokkal jobban tudtuk, hogy védőként hol kell elhelyezkedni. Az első perctől a végéig, mindenki próbálta magából kihozni a maximumot és alázattal játszott!
A keretünk 19 játékosból áll, van, aki most kezdett még el kosárlabdázni, de szinte minden edzésen ott van és igyekszik felzárkózni. A héten voltak felkészülési mérkőzéseink is, ahol mindenki megkapta a játéklehetőséget a bizonyításra és éltek is vele. Hosszútávon gondolkozva egy igen küzdő és hajtós kis csapat fog ismét összeállni az elkövetkezendő években!
Megyünk tovább a megkezdett úton és készülünk a következő fordulóra, ami már eggyel feljebb a „B” csoportba fog lezajlani december elején.
Hajrá Dombóvár!