U 12-es forduló, Dombóvár, Szent Orsolya Iskolaközpont. 2020. 10. 11.

1. mérkőzés: Dombóvári Kosársuli—Bonyhád 26:34 (3:2, 9:10, 12:5, 2:17) Az eredmény alakulása negyedenként: (3:2, 12:12, 24:17, 26:34)
Horváth Gergő 9, Tőzsér Levente 6, Darázsdi Ákos 6, Somogyvári Zoltán -, Apáti Noel 2, Orsós Barnabás 2, Szigeti Ákos -, Balogh Kornél 1, Péter Kusán -, Eljaber Mohammad -, Kiss Boldizsár- Banulják Balázs -, Katona Péter -,

Én már korán, reggel 7 órakor ott voltam, mostam fel termet, és nagyon vártam mindenkit. Kissé aggódtam, hogy nem leszünk meg a mérkőzéshez, aztán 9 órakor végre összejött csapatunkból 13 ember, a várt 15 kijelölt játékos helyett.
Miután elmondtam, hogy egy csapattársunk, Vörös Viktor bekerült a kórházba, de lelkiekben velünk van és nagyon szorít értünk, mindenki fogadkozott, hogy a mai nap folyamán érte fogunk játszani. Ez a határtalan lelkesedés az első mérkőzésen le is jött. Ricsi vezényletével mindenki tette legjobb tudása szerint a maga dolgát.
Olyan elemi erővel, akarattal és lelkesedéssel játszottuk a meccset olyan játékosokkal szemben, akik 1 évvel idősebbek voltak, hogy öröm volt nézni. Az elején kis problémát okozott az U 12-es elvárások és szabályok betartása, mint például a nagy palánk, vagy a visszajátszás fogalma.
De ezt most megtapasztaltuk és megtanultuk. Az első félidőben összesen 12 pontot sikerült szereznünk, de az ellenfélnek is. A büntető dobások után is még mindig egál volt az eredmény, sőt a 3.negyedben 7 ponttal is vezettünk. Aztán a pontatlanságunk, az eladott labdák tömkelege miatt végül, mivel csak 1 kosarat tudtunk szerezni, az ellenfél viszont csak azt tette, 8 ponttal elveszítettük a meccset.
Az öltözőben mindenki úgy fogalmazott, Viktorért küzdöttünk, és reménykedtünk, hogy az első mérkőzést győzelemmel kezdjük. Nem így sikerült, de mi edzők büszkék voltunk a csapatra!

2. mérkőzés: Szekszárd—Dombóvári Kosársuli 103:11 ( 18:2, 34:6, 26:1, 25:2) Az eredmény alakulása negyedenként: ( 18:2, 52:8, 78:9, 103:11)
Horváth Gergő 2, Tőzsér Levente 3, Darázsdi Ákos 2, Somogyvári Zoltán 3, Apáti Noel -, Orsós Barnabás -, Szigeti Ákos 1, Balogh Kornél -, Péter Kusán -, Eljaber Mohammad -, Kiss Boldizsár – Banulják Balázs -, Katona Péter -,

Valamelyik játékosunk így nyilatkozott: szétestünk. Elég találó a megjegyzés, de ne felejtsük el, egy rendkívül képzett, technikailag kíváló több U 12-es játékost felsorakoztató Szekszárd ellen kerültünk pályára. Mivel láttuk a Bonyhád elleni találkozójukat, a játékukat, a vehemenciájukat, a játék ötleteiket, sajnos úgy mentünk fel a pályára, itt nem lehet mit tenni. Egész pályán szorosan letámadtak, szinte nem is tudtuk felhozni a labdát, ha sikerült is, többnyire eladtuk, passzaink suhantak a nagyvilágba, az ellenfél palánkjáig alig jutottunk el. Nem volt játékunk, csak erőlködés. De ennek ellenére voltak dicsérendő megmozdulások. Megtanultuk, hogy kell a passzsávba belenyúlni, hol kell védekezésben állni, figyelni kell a labdát, a labdás embert és a saját emberünket is.
A mérkőzés tanulságos volt. Egyetlen szépséghibája, hogy ugyanezzel a Szekszárddal fogunk a jövő héten is összekerülni. Bár az U 12-es játékosaik nem szerepelnek, de az egész csapat összeszedettsége. technikai és taktikai felkészültsége komoly megmérettetést jelent a számunkra.
Hiányzott többek között két, a tavalyi bajnokságban meghatározó játékos, Lehőcz Zéti és Pataki Gergő a csapatból, akik az U 12-es „A” csapatunkat erősítették. ”A” csapatunk mindkét mérkőzését megnyerte! Szívből gratulálunk nekik!
A következő héten, az U 11-es 1. fordulóban már az előbb említett 2 játékos is velünk szerepel, és reméljük Vértes Boti átigazolását is sikerül elintézni.
Amit az öltözőben megfogadtunk: minden edzéseken részt veszünk, időben érkezünk, keményen dolgozunk, fegyelmezettebben állunk hozzá a munkához, figyelünk, koncentráltabban dolgozunk, a csapatért küzdünk, sőt eljárunk az NB 2-es mérkőzésekre is, hogy lássunk pozitív példát magunk előtt!
Így legyen!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!