U 12 B mérkőzés 1. forduló

2021.10.10, Pécs, Kosárlabda Akadémia
NKA Pécs Leány/B—-Dombóvár Kosársuli U 12/B 34:37 (3:7, 8:6, Bünt: 5:1, 12:19, 6:4)
Kovács Bálint (4), Barna Zsombor (2), Lakatos Noel (1), Schott Benedek (4), Roósz Balázs (24), Glaub Szabolcs (-), Kurucz Levente (-), Takács Benett (-), Fekete Ádám (-), Világos Olivér (2), Eljaber Omar Raid Hassan (2),

Dombóvári Kosársuli—KNPL Bonyhád 33:56 (13:14, 0:19, Bünt: 1:1, 13:6, 6:16)
Kovács Bálint (-), Barna Zsombor (3), Lakatos Noel (2), Schott Benedek (2), Roósz Balázs (22), Glaub Szabolcs (-), Kurucz Levente (-), Takács Benett (-), Fekete Ádám (-), Világos Olivér (-), Eljaber Omar Raid Hassan (4),
Mint minden szezonkezdésnek, így ennek az első fordulónak is meg voltak az izgalmai. Főleg azért, mert sok meghatározó, beteg játékosunk itthonról kellett, hogy élvezze a mérkőzéseket, másrészt nagypalánkra kellett játszanunk, ami nem kis megpróbáltatást jelentett fiatal kosarasaink számára.
11-en indultunk el a 19 fős keretből, köztük Barna Zsomborral, aki vállfájdalmakkal küzdött, valamint Kurucz Leventével, aki hasfájásra panaszkodott.
A mérkőzések izgalmasak de ugyanakkor tanulságosak voltak. Mindenki kapott játéklehetőséget, így bizonyíthatott, mit hoz ki belőle egy adott játékhelyzet.
Első ötösünk fő mozgatóeleme Roósz Balázs volt, aki a torna egyben legeredményesebb játékosa is volt, 23 dobott átlagpontjával. Hozzáállása, akarata, küzdeni tudása példaértékű minden sportoló számára. Nagyszerűen asszisztált játékához Barna Zsombi , aki fájdalmai ellenére vállalta a játékot. Jó helyezkedésével, segítő labdafelhozatalával vitte előre a csapatot.
Második ötösünk kiegyensúlyozottabb ötösnek tűnt, csupán a Bonyhád elleni első félidőben volt megilletődve. Schott Benedek, az ötös karmestere felvállalta az irányítónak és bedobónak járó szerepkört is. Kiemelkedő Omar centerjátéka, aki a bonyhádi csapat legvehemensebb emberét állította meg a 4. negyedben.
A játék célja a tanulás. Nagyszerűen lejött, ki mennyi energiát fektetett bele az edzésmunkákba, ki mennyire volt megijedve, ki mennyire képes küzdeni. Azt hiszem mindenki felülmúlta önmagát. Noel megtanulta hol kell védekezni az emberén, Szabi higanymozgásával próbálta megelőzni és megfogni ellenfelét, Bálint megvillanó ügyességével és gyorsaságával igyekezett hasznos tagnak bizonyulni, Olivér kis lámpalázzal próbálta megtalálni a helyét, Benett gyakorolhatta az oldalbedobásokat, Ádám és Levi együtt élhetett a játékkal.
Mindez nem egyszerű feladat, rengeteg a tanulnivalónk. Azon vagyunk, hogy mindenki elhiggye, teljes értékű tagja a csapatnak, de ahhoz sokat kell tennünk sokat kell fejlődnünk! De van akaratunk, van kitartásunk, van hitünk. Köszönet mindenkinek, aki ma ott volt és tett a csapat sikeréért!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!