U 12 Gyermek bajnokság 2. forduló 2020. november 8. Vasárnap, Bonyhád.

Dombóvári Kosársuli –Bonyhád 37:43 (2:11, 13:6, Büntetők: 5:8, 11:8, 6:10)
Dombóvár: Apáti Noel (9), Vértes Botond (6), Tőzsér Levente (5), Orsós Barnabás (5),Darázsdi Ákos (4), Kiss Kolos Boldizsár (3), Horváth Gergő (2), Eljaber Mohammad (2), Balogh Kornél (-), Péter Kusán (-), Somogyvári Zoltán (-), Babulják Balázs (-),

A nap eseményekben gazdag volt. Miután a mohácsi csapat lemondta a mérkőzést, így újra csak a bonyhádi kosarasokkal találkoztunk.
Ők nagyon örültek, hogy bevállaltuk a meccset, mert már égtek a játékkedvtől.
Rólunk ez nem volt elmondható az első negyedben. Mintha a buszban maradtunk volna. (Vagy mintha a bonyhádi sportcsarnokot nézegettük volna. Ami nem vitás, egy gyönyörű épület volt, szuper öltözőkkel, konditeremmel, hatalmas virágos kosárlabdapályával.)
Az első ötösünk rohangált illetve sétafikált a pályán, nem találva a helyét. Rengeteg helyzetünk volt, de minden kimaradt. Az ellenfél ellentámadásaikor elfeledkeztünk a védekezésről, a bonyhádiak meg könnyű laza ziccerekkel elhúztak mellettünk. Magas játékosaink nem értek vissza a védekezéshez, karjaik lent lógtak, nem szedték a lepattanókat. Szóval fájdalmas volt nézni játékot.
Aztán felment a dübörgő második ötös, akik elkezdtek játszani, és igyekeztek a mérkőzést megfordítani. Még mindig rengeteg ziccer kimaradt, de már volt játék. Tudtuk kinek ki az embere, be tudtuk dobni az oldalvonal mögül a labdát, fel tudtunk állni a támadáshoz, tudtok, hogy a széleken kell indulni, tudtunk labdát vezetni, passzolni és tudtuk a kosarakat értékesíteni. A félidei büntetőkből öten szereztek pontokat.
Aztán az első ötös tanulva a második negyedből, végre bizonyított, egy 11:8-as eredményt sikerült felmutatniuk. Végre komolyan vették a játékot, jóvátették az első negyed hibáit.
Második ötösünk kissé elfáradt, nem hozta a korábbi sikeres játékát, így fergeteges szurkolás mellett, hatalmas küzdeni tudással végül 6 pontos vereséget szenvedtünk
De mint megbeszéltük, emelt fejjel is le lehet jönni a pályáról. Meccs végére ez sikerült!
1 hónapja 26:34-es vereséget szenvedtünk a bonyhádi csapattól, most lényegesen jobb játékkal (kivéve az első negyedet) partiban voltunk. Sokkal több volt a helyzetünk, de rengeteg ziccert kihagytunk. Tudjuk, hogy hol nagy palánkra, hol kis palánkra edzünk a mérkőzésektől függően, és nem egyszerű így a kosárszerzés, de alapjában sokkal több van bennünk!
Reméljük egyszer kijön a befektetett energia!
HAJRÁ FIÚK, HAJRÁ DOMBÓVÁR!