Gyermek Bajnokság 3. forduló 2020. 12. 05. Pécs, NKA

Mohácsi Torna Egylet-Dombóvári Kosársuli U 12.B (Eredmény szerint: 53:13) (16:0, 5:2. Bünt: 4:4, 14:5, 12:2)
Tőzsér Levente (4), Péter Kusán (3), Horváth Gergő (3), Somogyvári Zoltán (2), Kiss Kolos Boldizsár (1), Katona Péter (1), Babulják Balázs (-), Balogh Kornél (-), Vértes Botond (-), Vörös Viktor (-), Eljaber Mohammad (-)

Dombóvári Kosársuli U 12.B.-NKA Pécs leány B 29:25 (6:7, 6:6, Bünt: 4:3, 11:4, 2:5)
Vértes Botond (10), Tőzsér Levente (6), Horváth Gergő (5), Somogyvári Zoltán (2), Eljaber Mohammad (2), Péter Kusán (1), Kiss Kolos Boldizsár (1), Katona Péter (1), Balogh Kornél (1), Babulják Balázs (-), Vörös Viktor (-),

A hétvége nagy meglepetéseket rejtegetett.
Az első mérkőzés azzal kezdődött, hogy a Mohácsi Torna Egylet 8 játékossal jelent meg az NKA sportcsarnokában. A szabályok szerint, 7 vagy 8 fő esetén a mérkőzést le kell játszani, de az eredmény 30:10 a teljes létszámú csapatot kiállító ellenfél számára. Adott esetben ezek mi voltunk. Maga a mérkőzés egyértelműem a mohácsi csapat egyeduralmát hozta. Ilyenkor bármelyik 5 játékos játszhat, bármikor lehet cserélni, a lényeg a játéklehetőség. A mohácsi gyerekek egyszerűen kimaradtak az első két fordulóból, nem lettek a mérkőzésekről értesítve, ezért az első meccsüket játszották. 3 meghatározó játékosuk uralta a pályát. A mieink mint ahogy szoktuk, megilletődve, meglepetten és alulmotiváltan játszottak. Semmi nem sikerült, kimaradt minden ziccer, hagytuk, hogy elmenjen a mérkőzés. De volt néhány játékos, aki szinte önmagát feláldozva hozta a negyedeket, küzdött, hajtott, nem ismert lehetetlent, minden labdát megszerzett, erőn felül szolgálta a csapatát. Név szerint: Somogyvári Zoltán, Horváth Gergő, Kiss Kolos Boldizsár, Tőzsér Levente.
A 2. mérkőzésen ugyanezek a srácok folytatták bravúros szereplésüket, ugyanilyen mentalitással. Szerencsére csatlakozott hozzájuk a CSAPAT. Boti végre önmagára talált, ontotta a kosarakat, Mohammadnak is sikerült egy kétpontost értékesíteni, eddig pont nélkül álló játékosaink is bedobták a büntetőket: Peti mindkét meccsen, Kusán, BZs. pedig az utóbbin. Vörös Viktor most debütált, a játéka kimondottan ígéretesnek bizonyult. Dícséret illeti jó védekezésért Korit és Kusánt is. Köszönet Balázsnak, hogy másfél hét kihagyás után is vállalta a meccset. Ma szükség volt mindenkire!
Szeretnék a csapatnak gratulálni a 2. mérkőzésen nyújtott teljesítményéért! Köszönöm, hogy eljöttetek, köszönöm, hogy vállaltátok a megmérettetést, köszönöm a játékotokat! Hatalmasat nőttetek a szememben, hihetetlen bravúrt hoztatok a napomba, nagyon büszke vagyok rátok!
A mohácsi csapatnak és edzőjüknek úgyszintén gratulálni tudok, ahogy 8-an végighajtották mindkét mérkőzést!
A sport tisztelete és szeretete, valamint a csapatért való küzdőszellem tükröződött a mai nap folyamán!
Minden nagyrabecsülésem a tiétek!