U13 Nagyok Kupája 2019.03.28., Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE-Alisca Karvalyok NK 66-50 (20-11, 21-11, 13-18, 12-10)
Bálint Botond 19, Bálint Bence 7, Barna Lili 1, Bőzsöny Eperke 1, Csomor Gábor 1, Fenyvesi Merse 4, Gácsi Zalán 8, Halmai Zsombor 8/3, Lukács Liza, Pápai Levente, Ruppert Dominik 17, Téwald Patrik.

Tavaszi forduló elhalasztott mérkőzését pótoltuk csütörtökön a SZORGI tornatermében. A bajnokság 1. fordulójában találkoztunk a szekszárdi fiúkkal, ahol nagy pontkülönbséggel győztek. Most egy kicsit más szerkezetben léptünk a parkettára, mint ősszel.
Egy jó bemelegítés után azonnal szép játékokkal kezdtük a találkozót. Egyéni megmozdulások sorát sikerült kosarakkal befejezni. Szép 1:1 elleni küzdelmek voltak a pályán, mindkét oldalon. Gyors labdavezetésekkel támadtuk a gyűrűt. Az első negyed végére kialakítottunk egy megnyugtató előnyt. A következő ötösünk sem tétlenkedett, hajtott, harcolt és tovább növelte a különbséget. Így a félidőre 41-22 vezetéssel térünk pihenőre.
Folytatás már nem sikerült ilyen fényesen, de a hullámvölgyből többször felálltunk és kicsit megfogyatkozott előnyünket, azért megtartottuk. A Karvalyok végig küzdöttek és próbáltak közelíteni hozzánk, többször voltak a bűvös 10 pontos határ közelében, de szerencsénkre nem törték át. Az utolsó etapra nagyon enerváltan mentünk fel és az első 4 támadásunkat nem tudtuk befejezni. Fejmosás után aztán ismét összeszedtük magunkat.
Összességében egy jó mérkőzést játszottunk és mindenkinek sikerült pluszt hozzátenni a játékhoz. Volt, aki a szerzett labdákkal tűnt ki, volt aki a védekezésével, volt aki a pontszerzéssel, volt aki a lepattanókkal. Gratulálok a csapatnak! Hajrá Dombóvár!