DOMBÓVÁRI KS – Bajai Bácska FKE 75-56 (14-13, 23-9, 18-10, 20-14)
Győri Márk -, Bálint Botond -, Farkas Ádám 2, Kardos Máté 6, Roósz Roland 16, Berta Boldizsár 8, Fehérvári Csegő 13, Bálint Bence -, Monostori Ákos 14, Csomor Gábor -, Óliás Gergő 2, Lép Adrián 14,

DOMBÓVÁRI KS – PVSK Nemzeti Akadémia 57-59 (18-6, 12-21, 15-18, 12-14)
Vincellér Nándor 2, Győri Márk -, Farkas Ádám -, Kardos Máté 4, Roósz Roland 24, Berta Boldizsár 3, Fehérvári Csegő 8, Kovács Benjamin 2, Monostori Ákos 2, Csomor Gábor 4, Óliás Gergő -, Lép Adrián 8,

Felkészülésünket augusztus második felében kezdtük, délelőtti futó és délutáni termi átmozgató labdás edzésekkel. A csapatunk 2005-ös és 2006-os születésű gyermekekből áll össze. A nyári elfoglaltságokhoz képest szépen látogatták az edzéseket a fiúk és sikerült egy átlagnál jobb 4 hetet produkálnunk. Egy edzőmérkőzésen is részt vettünk a felkészülési időszakban, Pécsett.

 A PÉCSI NEMZETI AKADÉMIA rendezte az első serdülő fordulót vasárnap, amit már nagyon vártunk. Az „A” csoportba kerültünk ahol még a két pécsi akadémia illetve a bajai serdülők szerepeltek. Kicsit megilletődöttek ugrottunk neki az első negyednek és jócskán alul teljesítettünk Baja csapata ellen. A kezdeti nehézségek megmutatkoztak a védekezésben és a befejezésekben is egyaránt. A gyenge első negyed után már pontgazdagabb második etapot produkáltunk 23 ponttal. Mivel a második félidőben már vegyíthettük a csapatot ezért könnyebb pillanatok következtek és szépen növeltük előnyünket. Feljavult játékunknak köszönhetően rengeteg leindításos gólt szereztünk, és szaporán gyűjtöttük a lepattanókat is. Sikerült mindenkinek lehetőséget biztosítani a játékra, ami remélem, a csapatkohéziót elősegíti.

A délutáni döntőt a PÉCSI NEMZETI AKADÉMIA ellen játszottuk, ugyanis ők is győztesen jöttek le a parkettáról a Rátgéber Akadémia ellen. Az első negyed 12 pontos előny hozott nekünk, de a Pécsiek első ötöse egy kicsit gyengébb játékosokból állt, mint a második. Amit az első negyedben összeügyeskedtünk azt a másodikban sajnos el is játszottuk. Fegyelmezetlenek voltunk és ez megmutatkozott védekezésben és támadásban is egyaránt. A második félidőre próbáltuk rendezni sorainkat, de teljes mértékben nem sikerült, amit az eredmény tükrözött is negyed végjátékában. Azonban voltak meglepően szép akcióink is. A jó védekezés rendszerint könnyű leindításos találatot eredményezett, amit sokkal többször kellene alkalmaznunk! Megtanuljuk!! A negyedik negyedben felváltva estek a kosarak, de a könnyű ziccereink sorra kimaradtak, ami elősegítette a pécsi győzelmet. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, hiszen egy nagyon hosszú út elejét járjuk még.

Hajrá DOMBÓVÁR