SERDÜLŐ (U14) ALAPSZAKASZ II. FORDULÓ Pécs 2018.10.14.

DOMBÓVÁRI KS – Kosárlabda Akadémia Pécs „A” 78-52 (17-7, 33-12, 17-12, 11-21)
Nagy Gábor Áron 2, Gácsi Zalán -, Lép Adrián 9/6, Farkas Ádám 3, Roósz Roland 4, Berta Boldizsár 5, Fehérvári Csegő 4, Szőke Bálint 14, Monostori Ákos 12/3, Csomor Gábor 6, Óliás Gergő 6, Kardos Máté 11.

DOMBÓVÁRI KS – PVSK Nemzeti Akadémia „A” 54-58 (20-5, 12-26, 9-11, 13-16)
Vincellér Nándor -, Kovács Benjamin -, Lép Adrián 9, Farkas Ádám -, Roósz Roland 18, Berta Boldizsár 6, Fehérvári Csegő 10, Szőke Bálint 2, Monostori Ákos 7, Csomor Gábor -, Óliás Gergő 2, Kardos Máté -.

A II. fordulót ismét Pécs városa rendezte, egy teljesen új innovatív, európai színvonalú, minden kosárlabdával kapcsolatos igényt kielégítő helyszínen a Rátgéber Akadémia új létesítményében. A csodálkozástól leesett az állunk, hogy ilyen helyszínen versenyezhetünk. Köszönjük! Az első mérkőzésen a házigazdákkal találkoztunk, de most sikeresebb kezdést produkáltunk, mint az előző fordulóban. Az első és második negyed is meggyőző különbséggel zártuk. A folytatásban sikerült mindenkinek lehetőséget biztosítani, hogy pályára léphessen, és a tanult elemeket gyakorolhassuk. A 4. negyed végére fiataljaink elfáradtak és ez leginkább a védekezésünkben volt tapasztalható.
Délután a PVSK serdülői ellen léptünk pályára a torna döntő mérkőzésén. Az első fordulóban is ellenük játszottunk az első hely megszerzéséért. Bizakodóan és akarással ugrottunk neki az első negyednek és ez látszott is a fiúk teljesítményén. Jó döntéseket hoztunk és sikeresek voltak akcióink. Nagyon lelkesen és felszabadultan jöttünk le a parkettáról a negyed végén 20-5 – ös állásnál. Készültünk a második negyedre is, mert tudtuk, hogy erősebb ötössel érkeznek a parkettára. Sajnos Szőke Bálint a negyed második percében egy felugrásos szerelés után rosszul érkezett vissza a talajra és kificamodott a bokája. Ez egy 7 perces rövidzárlatot okozott, amit az időkéréssel sem tudtunk helyre állítani. A 7 perc tizenhat nullát eredményezett és nem a mi javunkra! A pécsi fiúk ezzel a rohanással teljesen kizökkentettek bennünket, sőt mentális fölénybe is kerültek a szurkolók folyamatos buzdításától. A harmadik negyedben részben rendeztük sorainkat és végre felvettük a ritmust, de még mindig nem hittük el magunkról, hogy mi egy nagyon jó csapatot alkotunk és küzdéssel akarással bárkit legyőzhetünk. A végjáték már kiegyensúlyozott volt, de sajnos ismét a PVSK javára billent az eredmény. Természetesen nem adjuk fel, tanulunk hibáinkból és erőt merítünk tapasztalatainkból. Gratulálunk a pécsi egységnek és jó, hogy ilyen színvonalas mérkőzéseket tudunk, már az alapszakaszban játszani.