SERDÜLŐ (U14) ALAPSZAKASZ III. FORDULÓ Pécs 2017.10.29.

DOMBÓVÁRI KS – Paksi Harcosok 112-48 (30-11,16-9,35-12,31-16)
Halmai Dániel 27, Kardos Máté -, Reizinger Máté 16, Farkas Ádám 4, Balogh Mátyás 9, Barabás Ábel 8, Fehérvári Csegő 4, Szőke Bálint 20/9, Roósz Roland 2, Katatics Kolos 2, Kuti Dominik 12, Kalocsa Levente 8/3.

Kosárlabda A. Pécs „A” – DOMBÓVÁRI KS 67-97 (17-26,19-22,13-26,18-23)
Halmai Dániel 20/3, Berta Boldizsár -, Reizinger Máté 10/3, Lép Adrián 2, Balogh Mátyás 18, Barabás Ábel 10, Fehérvári Csegő 2, Szőke Bálint 11, Roósz Roland 1, Katatics Kolos 11/3, Kuti Dominik 12, Kalocsa Levente -.

Alapszakaszbeli 3. fordulót a PVSK rendezte, így Pécsre kellett utaznunk. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem nehéz kijelölni az utazó keretet, mert mindenki rendszeresen látogatja az edzéseket. Első mérkőzésünket a Paksi Harcosokkal játszottuk. Az első negyedet nagyon jól kezdtük, mert csak a negyedik percben találtak be a harcosok, azt hiszem ez köszönhető a gyors játékunknak, illetve jó bemelegítésnek is. A második negyedben is figyelmesen követtük az edzéseken gyakorolt lefutásokat és befejezéseket. A második félidőben néha elkalandoztunk és a besegítések elmaradtak, amiből könnyű gólokat szereztek a paksi fiúk. Kiegyensúlyozottan játszottunk a mérkőzés végéig, folyamatosan növelve a különbséget. Védekezésben és támadásban is szép teljesítményt nyújtottunk. Számomra néhány paksi játékos játéka látványosan fejlődött, de ez így van rendjén.
Hajrá Tolna Megye, Hajrá DOMBÓVÁR!!

Izgalom és egy kis pihenés előzte meg a következő mérkőzést, ami az Akadémisták ellen következett. Minden mérkőzés új mérkőzés, ezért az eddigi eredmények nem meghatározóak! Nyugodt, de dinamikus bemelegítést kértünk a fiúktól, amit hellyel-közzel be is tartottak. Az első negyedben egy kis tapogatózás után felváltva potyogtak a gólok a 7. percig, majd egy 10-0 ás rohamot sikerült vezetnünk Halmai Dani, Szőke Bálint és Balogh Matyi gyönyörű játékával. Itt ismét a gyors lerohanásokat alkalmaztuk, amit nagyon pontos passzokkal egészítettünk ki (bravó). A második negyedben tovább folytatódott az adok-kapok, tartottuk a különbséget, de egyik csapat sem tudott különösen meglépni. Ezért szép sport a kosárlabdázás, mert mindig tud meglepetéseket okozni, és ez teljesen jó értelemben értendő. A harmadik negyed 5. percében 46-56-os állás után produkáltak a fiúk egy 18-3-as rohamot, amiben a játék legszebb elemeit alkalmazták (gyorsaság, pontosság, jó döntések és kiváló védekezés)!! A befejezést meghatározta az előző három negyed, ezért jó hangulatban teltek a percek. Nagyon köszönöm a srácoknak, hogy 12-13 évesen képesek arra, hogy előhúzzanak olyan meglepő dolgokat, amelyek meghazuttolják korukat. Nem emelnék ki senkit külön, de az egész csapat óriási dicséretet érdemel. A CSAPAT