SERDÜLŐ (U14) ALAPSZAKASZ IV. FORDULÓ Dombóvár 2017.11.26.

DOMBÓVÁRI KS – Bajai Bácska FKE. 108-61 (32-15,32-11,24-22,20-13)
Halmai Dániel 12/6, Berta Boldizsár 6, Reizinger Máté 16, Roósz Roland 2, Balogh Mátyás 10, Barabás Ábel 6, Fehérvári Csegő 2, Szőke Bálint 21, Monostori Ákos 8, Katatics Kolos 15, Kuti Dominik 6, Kalocsa Levente 4.

DOMBÓVÁRI KS – Kosárlabda Akadémia Pécs „A”  82-66 (18-16, 16-20, 23-19, 25-11)
Halmai Dániel 17, Lép Adrián -, Reizinger Máté 19/3, Futó Dániel -, Balogh Mátyás 6, Barabás Ábel 4, Fehérvári Csegő 5, Szőke Bálint 11, Roósz Roland 6, Katatics Kolos 4, Kuti Dominik 8, Kalocsa Levente 2.

Alapszakaszunk utolsó fordulóját rendeztük Dombóváron. A két pécsi csapat csütörtökön lejátszotta egymás elleni mérkőzésüket Pécsett, így csak 3 mérkőzést kellett bonyolítanunk. A bajai fiúk ellen kezdtük a tornát egy igazi, szó szerint kiváló bemelegítés után (jó lenne, ha mindig így sikerülne). Itt köszönnénk meg Züminek a Z2 CROSS GYM vezetőjének (Gábor Balázs) a segítséget a fiúk folyamatos koordinációs és sérülés megelőzés képzésével kapcsolatban. Tehát egy jó bemelegítés után, csak egy jó mérkőzés következhet! Az első félidőben, mindkét negyedben az eddig tanult formációkat alkalmazva, tudtunk nagyobb különbséget kialakítani. Fegyelmezetten kezdtük a 3. negyedet is, de a negyed második felében felváltva potyogtak a kosarak a védekezésünk bepuhulása miatt. A végjátékban mindenki kapott lehetőséget és sikerült is mindenkinek pontot szerezni. A bajai csapat is látható fejlődésen van túl.

A délutáni mérkőzésünket a Rátgéber Akadémia csapata ellen játszottuk. Teljesen kiegyenlített első félidőben, sok hibával játszott mindkét csapat, de a tét nem kicsi, mert az „A” csoport első helyezése múlik a párharcon. Szünet után nem szabadott lazítani, ez látszott is a 3. negyed kezdő ötösén. Részünkről mindig ez a negyed volt a legoptimálisabb, mert szinte minden mérkőzésünket ebben a negyedben nyertük meg. Most nem így sikerült, a felkészült ellenfél miatt. Sokat játszottunk már egymás ellen, így jól ismerjük egymás figuráit, befutásait. Ezen a mérkőzésen a 4. negyed döntött. Az 5. percben 70-58 as állásnál a pécsi csapat elkezdte behozni a csapat pihentebb játékosait is a második sorból, így nekünk is lehetőséget biztosítottak arra, hogy a feszes, és fárasztó iramon könnyítsünk. Egy újabb jó iramú mérkőzésen vagyunk túl az alapszakasz záró mérkőzésén. NYOLC mérkőzés = NYOLC győzelem!!!! Nagyon köszönjük a fiúknak az eddigi hozzáállást, a rendszeres edzéslátogatást, az akarást. Megyünk tovább, mert még számos mérkőzés vár ránk az felsőházi folytatásban.

Mindent bele, és HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!