SERDÜLŐ (U14) ALAPSZAKASZ V. FORDULÓ SIÓFOK 2016.12.17.

DOMBÓVÁRI KS – Siófoki Kosársuli 97 – 59 (16-17, 25-16, 24-16, 32-10)
Reizinger Máté 14, Barabás Ábel 2, Rákosfalvi Soma -, Halmai Dániel 27/9, Balogh Mátyás 2, Katatics Kolos -, Nagy Balázs 18, Slavati Bence 10, Kalocsa Levente -, Kovács Kornél 8, Kuti Dominik 16.

DOMBÓVÁRI KS – Bajai Bácska FK 80 – 65 (20-13, 18-16, 19-24, 23-12)
Reizinger Máté 13/3, Barabás Ábel -, Rákosfalvi Soma -, Halmai Dániel 19/6, Balogh Mátyás -, Katatics Kolos 4, Nagy Balázs 11, Slavati Bence 13/3, Kalocsa Levente 9/3, Kovács Kornél 5, Kuti Dominik 6.

Az alapszakasz záró fordulójára, Siófokra utaztunk. A hazai csapat ellen játszottuk az első mérkőzésünket 10.00 – kor. Mivel még nem játszottunk egymás ellen ezért csak nagy vonalakban tudtuk, hogy milyen erőt képviselnek. Magas erős és gyors játékosokból álló csapatuk az első negyedben nagyon meglepett bennünket. Nem találtuk helyünket a pályán, és test idegennek tűnt minden, pedig nem más sportot kellett volna játszanunk, mint kosárlabdát, amit nap, mint nap gyakorlunk (na, ez nem jött össze!!). A második negyedben lekopíroztuk, az első negyedet, és tovább folytattuk a szédelgésünket. A második félidőben egy teljesen új csapat, rendkívül fegyelmezett játékkal lépett a parkettára (szinte érthetetlen)! Dobtunk 56 pontot és kaptunk 16-ot. De a hozzáállás, az akarat a küzdeni tudás mind ott volt és ez párosult a felszabadult játékkal, BRAVO!!
A második mérkőzésre motiváltan mentünk ki, pedig hosszú pihenő volt a két meccs között. A bajai serdülők következtek. Számunkra nem ismeretlen csapat, hiszen már kétszer játszottunk ellenük. Az előző mérkőzéseket megnyertük, de minden küzdelem más és más. Az első negyedben 7 pontos különbséggel jöttünk le a pályáról, amit a másodikban jól tartottunk és így kilenc egységgel a javunkra fordultunk. Ez az előny pont akkora, hogy egy-két fegyelmezetlenség és egyből egál az eredmény. Megrázták magukat a bajai fiúk és a harmadik negyed közepére mindössze 4 pont a javunkra, de úgy hogy 3 tökéletesen célzott 3 pontos kosarunk is helyén volt, a negyed végén 57-53 ide. Izgulunk és megnyugszunk, pihenünk, de már egy kicsit az utolsó negyedre készülünk. Nem féltem, mert csillogó szemeket láttam, és kellemes hangulatú beszélgetések zajlottak. Katatics Kolos és Nagy Balázs remek kezdésének, és jól irányzott dobásainak köszönhetően 10 pontos előnyt szereztünk a 4. negyed elején, ami végül is meghatározta a végjátékot.
Gratulálok az egész csapatnak, a szombati teljesítményhez, és köszönöm, hogy részese lehettem egy ilyen színvonalas játéknak. Örülök, hogy ilyen remek teljesítménnyel sikerült zárnunk az évet!

Nagyon kellemes ünnepeket kívánok minden kosárlabdát szerető szülőnek, és hozzátartozónak és nagyon köszönöm támogatásukat.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!