SERDÜLŐ (U14) FŐTÁBLA III. FORDULÓ
2017.04.08-09.

DOMBÓVÁRI KS – Nyíregyházi Sportcenrum KA 56 – 46 (9-15, 28-7, 13-14, 6-10)
Reizinger Máté 14, Barabás Ábel -, Halmai Dániel 12/3, Balogh Mátyás 2, Bőzsöny Zsombor -, Holczmann Dominik -, Kalocsa Levente 2, Katatics Kolos 11/3, Kuti Dominik 10, Futó Dániel 5.

DOMBÓVÁRI KS – Kaszások Akadémia 80 – 83 (17-24, 35-22, 16-24, 12-13)
Reizinger Máté 28/6, Barabás Ábel -, Halmai Dániel 20/3, Balogh Mátyás 8, Bőzsöny Zsombor 4, Holczmann Dominik 5, Kalocsa Levente -, Katatics Kolos 3/3, Kuti Dominik 12/6, Futó Dániel -.

BDSE Graphax – DOMBÓVÁRI KS 95 – 72 (16-20, 23-11, 30-18, 26-23)
Reizinger Máté 18/3, Barabás Ábel 5, Halmai Dániel 17/6, Balogh Mátyás 2, Bőzsöny Zsombor 2, Holczmann Dominik 12/3, Kalocsa Levente 4, Katatics Kolos 3/3, Kuti Dominik 7, Futó Dániel 2.

Budaörsön játszottuk III. főtáblás mérkőzéseinket. Kicsit foghíjasan utaztunk ugyan, de sikerült összeszedni a 10 játékost. Egyéb iskolai programok, illetve különböző betegségek sújtottak bennünket. A lényeg, hogy elutaztunk és a mérkőzéseket lejátszottuk.
A Nyíregyházi fiúkkal kezdtük meg a tornát. Talán már elhiszik a srácok, hogy egy jó bemelegítés megalapozza az első negyed teljesítményét, mert nagyon odafigyeltek minden mozdulatra a melegítés során „Bravo”. Az első negyedben potyogtak a pontok mindkét oldalon, de nagy különbség nem alakult ki. A második negyed eleje jól sikerült részünkről, mert 16-0 – val kezdtünk. Meglepődtek Nyíriek és mire rendezték soraikat addigra 17 egység lett a különbség. A második játékrészben tartottuk előnyünket és így 10 ponttal nyertünk.
Délután a Kaszások Akadémia csapata várt bennünket. Tisztában voltunk vele, hogy erősebb állománnyal rendelkezik, mint a Nyíregyháza, ezért komoly mérkőzésre van kilátás (az én meglátásom szerint nagy mellénnyel jöttek ki). Szuper első félidőt produkáltunk!!!!! Mindkét negyedben védekezésben és támadásban is első osztályút teljesítettek a fiúk. Nem elfelejteni, hogy egy évvel fiatalabbak voltunk! Már ezért az élményért érdemes volt eljönni!! Kis pihenő a szünetben és sok-sok bíztatás (amindenit, itt még meglepetés is lehet). Jön a második félidő, és van egy kis rövidzárlat az elején, a 6 pontos előnyünk elfogy, de nem baj – nem baj majd javítjuk hibáinkat. Szinte minden időkérésnél új feladatokkal bombáztuk őket, és rendre teljesítették is a kérést. Újra visszakapaszkodunk, folytatódik a küzdelem, de nem sikerül az egyenlítés, még mindig ők mennek öt ponttal és már csak másodpercek vannak vissza a harmadik negyedből, ekkor gyors akciót vezettünk, és Kuti Dominik egy utolsó másodperces triplájával sikerült elolvasztani újra a különbséget. Még mindig nincs megállás, mert jön a negyedik negyed. Kosár itt, kosár ott, izgulunk, és mindig odacsípünk az akadémistáknak egy kicsit, hogy helló fiúk itt vagyunk ám!! A végjáték persze ebben a negyedben is borzasztóan izgalmasan alakult, és sajnos nem sikerült a győzelem, de nagyon jó volt átélni a mérkőzés minden pillanatát és rezdülését. Köszönjük a srácoknak az élményt!!!
A torna utolsó mérkőzése várt bennünket vasárnap délelőtt, a hazai budaörsi csapat ellen. Fáradtak voltunk, mert szombati események sokat ki vettek belőlünk, és csak-csak tízen voltunk. Az első negyedben ismét nem várt fordulaton teljesítettünk, és 20-14 a javunkra. Úgy gondolom, hogy a fizikális, mentális és gyorsasági különbségek innentől kezdődően már láthatóvá váltak. A félidőben 9 ponttal vezetett a Budaörs, de úgy gondolom, hogy már mindenki érezte, hogy csak arra kell figyelnünk nagyon, hogy ne szaladjunk bele egy nagyarányú vereségbe. Ügyesen, taktikusan és okosan, bár nagyon fáradtan sikerült sérülés nélkül befejezni a mérkőzést.
Szuper jó statisztikát készített Balázs a mérkőzésekről, amit lehet elemezgetni, és minden részletét a még jobb játékhoz felhasználni.
Nagyon köszönök mindent a gyerekeknek, és köszönöm Balázsnak a segítséget, mert egy igen jó hétvégével ajándékoztatok meg. A munka gyümölcse mindig beérik, úgyhogy locsolgassuk még egy kicsit ezeket a fácskákat!!!!!