Serdülő bajnokság Főtábla II. forduló, Oroszlány (2017. március 11-12)

Dombóvári Kosársuli KE-OSE Lions 57-77 (10-22, 15-21, 14-25, 18-9)Barabás Ábel -, Futó Dániel 2, Balogh Mátyás 2, Holczmann Dominik 4, Nagy Balázs 7, Slavati Bence 6, Halmai Dániel 16/6, Katatics Kolos 3/3, Kuti Dominik 15, Kalocsa Levente 2.

Budapesti Honvéd-onHonvédDombóvári Kosársuli KE 84-55 (31-17, 19-12, 15-22, 19-8)Barabás Ábel -, Futó Dániel -, Balogh Mátyás 6, Holczmann Dominik 6, Nagy Balázs -, Slavati Bence 13, Halmai Dániel 12/3, Katatics Kolos 7/3, Kuti Dominik 9, Kalocsa Levente 2.

 

Március 11.-én Oroszlányba utaztunk egy nagyon foghíjas csapattal, mert az indulásra csak 10 gyermek maradt. Több játékosunknak elfoglaltsága volt és 3 srác betegen feküdt otthon. Odaérkezésünk pillanatába tudtuk meg, hogy a jászberényi csapat, akivel az esti mérkőzésünket játszottuk volna sportorvosi igazolásuk lejárta miatt nem léphettek pályára és a mérkőzést 20-0 arányba megnyertük.

Első mérkőzésünket a házigazda csapatával kellett játszani egy gyönyörű új csarnokban. Az öltözőben megbeszéltük, hogy a bemelegítést nagyon komolyan vesszük és teljes koncentráltsággal lépünk a feldobáshoz. Hát ez sajnos nem tudtuk megvalósítani, rengeteg ziccert hibáztunk el, sok labdát adtunk ajándékba az ellenfélnek. A félidőre 25-43 hátrányba tértünk pihenőre. Próbáltuk sorainkat rendezni, de szinte ott folytattuk ahol abba hagytuk. Több labdát csak néztük, hogy az orrunk előtt pattog és ellenfelünk előbb lecsapva rá megszerezte a játékszert. Az utolsó negyedet megnyertük, de ez csak a kozmetikázásra volt elég.

Másnap a nagynevű Budapesti Honvéddal játszottunk a délelőtt folyamán. Bemelegítésnél úgy láttam, hogy mindenki próbált sokkal jobban koncentrálni a mérkőzésre. Feldobást követően 2-10-el kezdhettük volna a mérkőzést, ha a ziccereket bedobjuk! Megint nem sikerült és 11-5 volt a táblán, mikor időt kértünk. A negyed végére már egy nagyobb előnyt harcolt ki az ellenfél, majd neki estünk a 2. negyednek. A 4. percben 4-en maradtunk a pályán és ettől kezdve elkezdtünk hajtani, küzdeni, amit egész hétvégén hiányoltam. 19-12-es negyedet játszottunk öt-négy elleni felállásban! Következett a 3. negyed, amit küzdéssel, kosárlabdázással, akarással 7 ponttal meg nyertünk! Mivel kevesen is voltunk, nem volt olyan nagy rotálási lehetőségünk és a 4. negyed utolsó 4 percére elfáradtunk. Ott még 12 pont volt csak a hátrányunk. Végére nagyobb különbség alakult ki, amit a fáradságnak lehet betudni.

Összességében nagyon sajnálom a hétvégét, mert szerintünk mind a két csapat verhető lehetett volna, ha kicsit jobban a kosárlabdára koncentrál a csapat! Dolgozni kell tovább, jön a III. forduló, ahol lehet javítani és bizonyítani, amiben biztos vagyok, hogy a csapat képes rá!!!

 

HAJRÁ DOMBÓVÁR!