SERDÜLŐ (U14) FŐTÁBLA II. FORDULÓ Sopron (2018.01.27-28.)

Soproni SI „A” – DOMBÓVÁRI KS 65-49 (13-18,19-13,8-16,25-2)
Halmai Dániel 14/3, Katatics Kolos -, Reizinger Máté 10, Lép Adrián -, Balogh Mátyás 1, Barabás Ábel 2, Fehérvári Csegő -, Szőke Bálint 10/3, Roósz Roland -, Futó Dániel -, Kuti Dominik 7, Kalocsa Levente 2,

ZTE KK „A” – DOMBÓVÁRI KS  68-70 (16-16,24-24,17-18,11-12)
Halmai Dániel 12/3, Katatics Kolos 2, Reizinger Máté 25/9, Lép Adrián 2, Balogh Mátyás 3, Barabás Ábel 2, Fehérvári Csegő 2, Szőke Bálint 13, Roósz Roland 2, Futó Dániel -, Kuti Dominik 7, Kalocsa Levente -,

DOMBÓVÁRI KS – MAFC „A”  84-49 (19-8,19-9,29-8,17-24)
Halmai Dániel 13/3, Monostori Ákos -, Reizinger Máté 13/3, Lép Adrián -, Balogh Mátyás 9, Barabás Ábel 7, Fehérvári Csegő -, Szőke Bálint 23/3, Roósz Roland 2, Katatics Kolos 4/3, Kuti Dominik 13, Kalocsa Levente -,

2. főtáblás mérkőzéseinket Sopronban játszottuk. Ellenfeleink meghatározó szerepet töltenek be a honi országos serdülő bajnokságban, ezért fokozottabb figyelmet kértünk a gyerekektől. Sajnos nem ismertük a csapatokat ezért nem tudtunk készülni játékukból. A helyi csapattal kezdtük a tornát, de nem látszott rajtunk a megilletődöttség, sőt okosan és pontosan teljesítettük az első félidőt. A harmadik negyedben még növeltük előnyünket és biztató előjelekkel kezdtük meg a végjátékot. A negyedik negyedben elfáradtunk és nem bírtunk a frissebbnek tűnő soproni fiúkkal (nem baj, mert tanulunk hibáinkból)!

Az esti mérkőzés előtt sokat beszélgettünk és elemezgettük a ZTE erősségeit. Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanis magasabb és sokkal fizikálisabb csapat a zalaegerszegi egység. A mérkőzés számunkra meglepően jól kezdődött, mert nem hagytuk, hogy meglépjenek tőlünk, de ez a teljesítmény köszönhető volt a hibátlan védekezésünknek és gyors akcióinknak. Teljesen egálban fordultunk, sőt a negyedek eredményei is hajszálpontosan egyformák voltak. Itt egyértelmű volt, hogy ha valaki fegyelmezetlenné válik, és néhány percre kiesik, a ritmusból akkor vesztesként kell elhagynia a parkettát. Tovább küzdöttünk és hagytuk, hogy az adrenalin dolgozzon bennünk! 3. negyed vége, de még mindig egál. Fokozódott a küzdelem, de nincs komolyabb előny sem nálunk, sem náluk, csak egy kicsit több hiba itt is ott is. Az akarat, és szív győzött, ami ezen a mérkőzésen, a mi térfelünkön dobogott!!! Óriási élménnyel ajándékoztak meg bennünket a fiúk és azt hiszem, hogy erről a teljesítményről még sokszor és sokat fogunk beszélni!

Harmadik mérkőzés vasárnap reggel a MAFC ellen. Azt tudtuk, hogy a MAFC négy mérkőzésből háromszor verte azt a Vasast, akitől az előző fordulóban súlyos vereséget szenvedtünk, nem túl jó előjelek!!  Egy kicsit fáradtan a szombati nehéz mérkőzések miatt, de a motiváltan még a Zete elleni győzelem hangulatában érkeztünk a csarnokba. Bemelegítés közben jöttek a nem várt, de érthető panaszok, hogy itt fáj, ott fáj, de kötelességtudatuk nagyobb volt annál, hogy sérültet jelentsen bárki is a csapatból. A mérkőzésen tapasztaltak ismék más dimenzióba repítettek bennünket, mert fokoztuk a tegnapi teljesítményünket! Nagyarányú győzelmet arattunk a budapesti MAFC serdülők ellen.

A következő főtábla forduló 2018. február 17-18.-án kerül megrendezésre, ami számunkra újra nagy kihívásokat tartogat, hiszen szinte az ország legjobbjaival kerültünk egy kalapba a kiváló eredményeink miatt. A tornán a Vasas Akadémia „A”, Szombathelyi Sportiskola „A” és újra a Soproni Sportiskola „A” csapata mellett a kisváros DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI serdülői vesznek részt. Ha az említett városok lélekszámát figyelembe vesszük, akkor gondolom, minden kosárlabda sportot szerető ember számára felértékelődik a KICSIK NAGY TELJESÍTMÉNYE!

Köszönjük a szülőknek a meglepő fogadtatást, de nagyon sajnálom, hogy sokan nem lehettetek részesei a KISVASÚT dübörgésének.

KÖSZÖNJÜK FIÚK!!!