PANON LIGA SUBOTICA 2017.01.21.

KK Nika – DOMBÓVÁRI KS  47 – 59 (13-10, 13-22, 9-16, 12-11)
Lép Adrián -, Farkas Ádám -, Reizinger Máté 6, Kardos Máté 3/3, Barabás Ábel 5, Berta Boldizsár 2, Fehérvári Csegő -, Szőke Bálint 12, Halmai Dániel 18/6, Katatics Kolos 4, Kuti Dominik 9, Kalocsa Levente -,

Megkezdtük a Panon Liga mérkőzéseit Szerbiában. Az előzményekről röviden. DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI benevezte a 2004-2005-ben született korosztályát a Szerb-Horvát Panon Liga nevű észak szerbiai és észak horvátországi kosárlabda bajnokságába. Itt jellemzően a kisebb határ közeli egyesületek vesznek részt (Subotica, Osijek, Apatin, Coka, Sokol, Somborska, Topola…). Magyarországról még a PÉCSI VSK csapata is nevezett a bajnokságba, és külön köszönjük nekik, hogy számunkra is lehetőséget biztosítottak a részvételben. Tehát egy kicsit belekóstolhatunk az igazi kosárlabda sport múltjába és jelenjébe.

Az első idegenbeli mérkőzést Szabadkán játszottuk a hétvégén. Sikerült úgy szerveznünk a megelőző edzéseket, hogy együtt mozgott a korosztály. Izgultunk az utazás miatt, a határnál az ellenőrzések miatt, és nem utolsó sorban a mérkőzés miatt. Szerb csapat ellen, Szerb mentalitás ellen, és Szerb öntudat ellen kell játszani!! Sajnos betegség miatt nem tudott mindenki utazni.

Jó bemelegítés után elkezdtük a mérkőzést, és az első negyedben egy kicsit meglepődötten játszottunk a kicsi teremben. Mindössze 10 pontot dobtunk, de a jó védekezésünk mellett nem is rossz. A második negyedre sikerült megtalálni a önmagunkat és rendezni a sorokat és 22 egységig eljutni (26-32 ide). A harmadik negyedet is lendületes és gyors játékkal folytattuk, és a kialakult különbséget jól tartottuk védekezésünknek köszönhetően a mérkőzés végéig.

Gratulálok a csapatnak, hogy ilyen szépen megállták helyüket, és köszönöm a 2005-nek, hogy nem ijedtek meg a megpróbáltatástól.

Képek:

2017.01.21. U14- Panon Liga Szabadka