U14A alapszakasz alsóház, 3. forduló, Paks (2022.11.27)

Dombóvári Kosársuli KE/A- Zalakerámia ZTE KK/B 54-43 (14-9, 19-13, 10-19, 11-2)
Kiss Máté 10, Herke Máté 10, Barna Zalán 7/3, Kutyik-Szabó Károly 6, Vértes Botond 6, Lehőcz Zétény 5, Kalocsa Dániel 5, Márfi Ákos 3, Pataki Gergő 2, Horváth Áron, Pintér-Kovács Benedek, Babulják Balázs, Kovács Gerő.

PVSK NKA/A-Dombóvári Kosársuli KE/A 76-43 (16-6, 33-10, 11-9, 16-18)
Kiss Máté 8, Herke Máté 8, Barna Zalán, Kutyik-Szabó Károly 2, Vértes Botond 4, Lehőcz Zétény, Kalocsa Dániel 6, Márfi Ákos 7, Pataki Gergő 2, Horváth Áron 4, Pintér-Kovács Benedek, Babulják Balázs, Kovács Gergő 2.

Folytatódott az alsóházi bajnokság Pakson az ASE sportcsarnokban. Több játékosunknak első mérkőzése volt egy ilyen méretű csarnokban. A hőmérséklet is tökéletes volt, amitől már elszoktunk és csak kerestük a levegőt az első mérkőzésen. Talán ilyen rosszul és lelketlenül még idén nem játszottunk. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, rengeteg eladottlabda és kihagyott ziccer jellemezte játékunkat. Nagyobb előnyre tettünk szert a második félidő elején és egyszer csak azt vettük észre, hibáinkat kihasználva ellenfelünk, hogy a lelkes zalaegerszegi csapat felzárkózott a 3. negyed kilencedik percében 41-41-re. Utolsó negyedre rendeztük a sorainkat és egy 11-2-es etapot zártunk, amivel megnyertük a mérkőzést.
Egyből játszottunk a nálunk fizikálisan erősebb, gyorsabb PVSK csapattal. Mérkőzés előtt elvesztettük Barna Zalánt, akinek igen komoly fejfájása jelentkezett. Teljesen más ötösökkel játszottunk, amit megszoktunk az átrendezés miatt. Kevés hittel és koncentrációval vágtunk bele az első két negyedbe, majd jött egy röpke szünet a félidő és ez idő alatt valami megváltozott ! Elkezdtünk kosárlabdázni a második félidőben és egyre több dolgot mutattunk meg tudásunkból. Több játékost a szíve vitt előre és bebizonyította magának, hogy a fáradságon túl is van „élet”! A második félidőt 27-27 számszerű eredménnyel zártuk le! Sajnálhatjuk az első félidőt, de ez már a múlt! Örülök, hogy több dolgot meg tudtunk valósítan a parkettán, amit edzéseken gyakorlunk!
Megyünk tovább és várjuk a következő fordulót, amit csak januárban fogunk játszani Zalaegerszegen!


Hajrá Dombóvár!