U14A alapszakasz Dél-Nyugati régió alsóház 1. forduló, 2022.10.16. (vasárnap) Pécs

Dombóvári Kosársuli KE/A-PVSK NKA/A 58-69 (17-14, 13-17, 10-20, 18-18)
Márfi Ákos 15/3, Herke Máté 12, Kiss Máté 10, Pataki Gergő 7, Lehőcz Zétény 6, Barna Zalán 4, Kutyik-Szabó Károly 2, Kalocsa Dániel 2, Babulják Balázs, Vértes Botond, Kovács Gergő, Pintér-Kovács Benedek.

Dombóvári Kosársuli KE/A-Atomerőmű GYKSE U14A 60-88 (14-24, 13-19, 14-25, 19-20)
Márfi Ákos 5, Herke Máté 8, Kiss Máté 4, Pataki Gergő 10, Lehőcz Zétény 6, Barna Zalán 6, Kutyik-Szabó Károly, Kalocsa Dániel 4, Babulják Balázs, Vértes Botond 15/3, Kovács Gergő, Pintér-Kovács Benedek 2.

A selejtezők után elkezdődött az alapszakasz a serdülő bajnokságban. Vasárnapi napon utaztunk Pécsre a PVSK otthonába. Nem igazán volt jó a felkészülési időszakunk, mivel több betegünk volt a héten és Kiss Máté, Kutyik-Szabó Károly is felépüléséből csatlakozott a csapathoz.
Kezdésnek a hazai csapattal játszottunk, ahol a 3. negyed volt döntő az eredmény szempontjából! Több dolgot is kipróbáltunk ebben a negyedben, amit megbeszéltünk és a srácok elég jó százalékkal megoldották a feladatok, viszont az ellenfél ellépett tőlünk. Az utolsó etapban nem sikerült felzárkózni, így az eredmény tekintetéből kikaptunk, de a csapat oldaláról tanultunk és fejlődtünk!
Pihenő után folytattuk a tornát és az Atomerőmű GYKSE csapatával léptünk a parkettra. Ismertük ellenfelünket, akik igen nagy önbizalommal szoktak játszani, de próbáltuk velük felvenni a harcot. Itt azért már mutatkozott az előző heti betegségek sora, de a játék képe nekem így is jobban tetszett, mint az első mérkőzésünkön. Rengeteg hibával játszottunk, de ez még a korosztály jellegzetessége.
Az első mérkőzésen nálunk mindig kifelé jött minden az ellenfélnek meg befelé, de ilyen nap is létezik a kosárlabdában. Következő találkozón, majd nekünk esik több befelé 😊 !
Mindkét csapatnak gratulálunk a győzelemhez, kettő nagyon hasznos mérkőzést tudtunk játszani! A megkezdett utunkat folytatjuk tovább és készülünk a következő fordulóra, amit Dombóváron fogunk megrendezni!
Hajrá Dombóvár !