Fiú Serdülő bajnokság selejtező I. forduló
2022. szeptember 17. szombat, Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE/A – KNIPL Kft. Bonyhád KSE U14 111-36 (22-4, 37-8, 18-20, 34-4)
Pataki Gergő 22, Herke Máté 20, Kiss Máté 19, Kutyik-Szabó Károly 11, Vértes Botond 10, Barna Zalán 8, Lehőcz Zétény 8, Márfi Ákos 5, Babulják Balázs 4, Kalocsa Dániel 4, Kovács Gergő 2, Pintér-Kovács Benedek.

Dombóvári Kosársuli KE/A – Kozármisleny SE 102-65 (28-16, 24-15, 25-16, 25-18)
Pataki Gergő 19, Herke Máté 8, Kiss Máté 12, Kutyik-Szabó Károly 2, Vértes Botond 6, Barna Zalán 23, Lehőcz Zétény 8, Márfi Ákos 16, Babulják Balázs 2, Kalocsa Dániel 4, Kovács Gergő 2, Pintér-Kovács Benedek.

Elkezdődött a 2022/23 kosárlabda bajnoki szezon serdülő „A” csapatunknak is a hétvégén. Első pályázatunkra sikerült megnyerni a rendezési jogot, ahol még sosem látott csapat létszámot láttunk vendégül. Hét egyesület játékosai érkeztek folyamatosan hozzánk és 6 db mérkőzést játszottunk reggel 8:00-tól egészen este hét óráig. Sok lelkes szülő is elkísérte gyerekeit és végre ismét hangos volt a csarnok a srácok örömére.
Reggel nyolc órakkor kezdtük mi a mérkőzést a bonyhádi fiúkkal szembe. Korai időpont ellenére a fiúk megfogadták tanácsomat és komoly bemelegítéssel azonnal bele kezdtek a mérkőzésbe és hamar kialakítottuk a nagy különbséget. A következő ötösünk sem tétlenkedett és ott folytatták, ahol a többiek befejezték. Sok könnyű kosarat szereztünk és magabiztosan játszottunk. A fordulót követően a szabályok engedik a vegyes cseréket, de hogy játéklehetőséget kapjon mindenki ugyanazokkal az ötösökkel játszottunk felváltva.
A második mérkőzés győztesével voltunk össze sorsolva, aki a Kozármisleny SE csapata volt, így velük 16:00 körül kezdtük a játékot. Itt már sokkal képzettebb és fizikálisan erősebb játékosokkal találkoztunk, de megbeszéltük, hogy a saját játékunkat próbáljuk felvinni a parkettára, ami szerencsére sikerült. Az egész napi torna első színvonalasabb mérkőzését láthattak a kilátogatók. Mindkét csapatnál az edzők elégedettek voltak a látottakkal. Saját magukhoz mérten mindenki igyekezett az edzéseken tanultakat visszaadni. Sok szép egyéni megoldást láthattunk a csapatjátékok mellett is! Gratulálunk a mislenyi csapatnak, hogy végig harcoltak, minden labdáért és pontért meg kellett küzdenünk!
Augusztus közepén kezdtük a felkészülést és igen csak az elején tartunk, de ha a fiúk ilyen alázattal és lelkesen járnak edzésre, mint az utóbbi 3 hétben, meg lesz az eredménye! Több játékosunknak megjött az önbizalma és elhitték, hogy bármire képesek. Nagyon jó volt az öltözőbe bemenni és 12 mosolygos, felszabadult arcot látni!
Megyünk tovább az elkezdett úton, reméljük nem szól bele semmi, mint az elmúlt években és teljesen elérjük céljainkat! Kezdő lépések megtörténtek, nagyon büszke vagyok a csapatomra!
Hajrá Dombóvár!